CHIC FRIZURA

Ovaj ultralaskavi bob odlično pristaje zrelijim damama, a vole ga i Francuskinje

28.05.2024 u 05:58

Bionic
Reading

Stil Francuskinja ne prestaje inspirirati svijet, a osim svojim modnim stilom, oduševljavaju nas i chic frizurama

Francuskinje posljednjih mjesecu luduju za carré bobom - ravno ošišanim bobom koji je podjednako elegantan, ženstven, ali i vrlo praktičan, a savršen je za sve tipove i teksture kose te je osobito prikladan za sve dame iznad 60 jer donosi i jak anti-age efekt.

Riječ je o jednoj o najtraženijih frizura ove godine, a to su potvrdili i stilisti kose iz glasovitog pariškog salona koji je osnovao slavni Jean-Marc Maniatis, frizer koji je preminuo u siječnju prošle godine.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Čarobnjak za najprivlačnije stilove frizura svoj prvi salon otvorio je u 16. pariškom okrugu davne 1970. godine, a surađivao je s brojnim poznatim dizajnerima i modnim časopisima.

Zanimljivo je to da se u ovom salonu šiša suha kosa kako bi se utvrdila frizura u njenom prirodnom obliku i stvarnom padu. Pa ako vas zanima koja je najtraženija od njih u ovom trenutku u Parizu - pobjednički rez uključuje upravo carré bob, a on se nalazi i u njihovoj kolekciji Olympe za 2024. (da, ovaj salon ima i svoje linije frizura).

U čemu je trik? Riječ je o neodoljivoj mješavini preppy stila i bezbrižne elegancije boba, a koja se u konačnici materijalizira u frizuri koja je ležernija nego što se čini.

To je klasičan bob, no kreiran na vrlo moderan način, a kako iz Maniatisa objašnjavaju - kreiran je za aktivnu, modernu i sofisticiranu ženu. Carré bob opravdava svoje ime, a njegov prijevod bio bi doslovno 'četvrtasti': u usporedbi s tradicionalnim bobom, ima uglatiju, pomalo geometrijsku formu.

NAOMI WATTS

Ne zna se koji je bolji: Plavokosa ljepotica pokazala tri divna stajlinga u istom danu

Pogledaj galeriju

Što se dužine tiče, rez je negdje između brade i ramena, poigravajući se simetričnim i čistim linijama. Ponekad uključuje i duge šiške koje dosežu (pa čak i prelaze) obrve kako bi savršeno uokvirile lice. Budući da je pomalo razbarušen, donosi mladenački izgled, osobito ako ga stilizirate u šarmantnim valovima te je na taj način frizura ispunjena pokretom i dinamikom. Valovi mu daju mladenački izgled, čineći ga pravim eliksirom protiv starenja.

Osim što se radi o bezvremenskoj frizuri koja dobro izgleda u bilo kojoj dobi, daje toliko potreban dodatni volumen i životnost kosi zrelijih dama.

Ova frizura može se prilagoditi različitim oblicima lica zahvaljujući šiškama, a rez se može omekšati uz pomoć slojeva koji naglašavaju jagodice i čeljust.

I ne zaboravite - ako ne želite završiti s dramom na kraju ljetne sezone, dakle s oštećenom kosom bez sjaja, nanesite sredstvo za zaštitu od topline te je zaštitite od Sunčevih zraka šeširima, kapama ili šalovima…