Kuhanje bez provođenja previše vremena u kuhinji ono je što mnogi preferiraju, a to je moguće uz ovaj slastan i jednostavan ručak
Kremasto pečenje od lososa, poriluka i krumpira priprema se svega pet minuta, što ovaj recept čini savršenim za užurbane dane tijekom tjedna.
Slatkasti poriluk, pikantne kapare i aromatičan losos u spoju sa zasitnim krumpirom stvaraju dobitnu kombinaciju okusa, tekstura i hranjivih tvari, pružajući vam na jednom tanjuru dobro izbalansiran i lagan obrok.
Uz to, za njegovu pripremu nije potrebno niti puno umijeća, niti puno vremena, jer će sve skupa biti gotovo za manje od pola sata!
Sastojci:
- 250 g deblje narezanog mladog krumpira
- Dvije žlice maslinovog ulja
- Jedan narezan i opran poriluk
- Jedan zgnječeni češanj češnjaka
- 70 ml vrhnja za kuhanje
- Jedna žlica kapara, plus još za ukrašavanje
- Jedna žlica vlasca, plus još za ukrašavanje
- Dva fileta lososa bez kože
Priprema:
Za početak zagrijte pećnicu na 200C/180C s ventilatorom/plinom, oznaka 6 i stavite lonac s vodom da proključa. Stavite krumpire da se kuhaju osam minuta i kad budu gotovi, ostavite ih da se osuše na pari.
U plehu za pečenje prvo promiješati krumpir s pola ulja i obilno začiniti. Stavite sve u pećnicu na 20 minuta, pazite da ih preokrenete kada prođe pola vremena.
U međuvremenu u tavi na srednje jakoj vatri zagrijte preostalo ulje, ubacite poriluk i pržite ga pet minuta, odnosno dok ne počne omekšavati.
Zatim minutu miksajte češnjak pa dodajte vrhnje, kapare i 75 ml vruće vode, pa sve zakuhajte. Umiješajte vlasac.
Pojačajte pećnicu i prelijte kremasti pripravak od poriluka preko krumpira, a na vrh stavite filete lososa.
Pecite sedam do osam minuta, ili dok ne bude gotovo. Poslužite ukrašeno dodatnim vlascem i kaparima i uživajte u ovom neodoljivom obroku!