izbjegnite greške

Ove udobne hlače idealne su i za ljeto, ali nikad ih ne nosite s balerinkama i tenisicama

13.06.2024 u 06:05

Bionic
Reading

Široke hlače zbog svoje su udobnosti odličan odabir i za ljeto, a kako se u njima ne biste znojili, birajte modele od pamuka ili lana

Hlače širokih nogavica nastavljaju biti in komad i ove proljetno-ljetne sezone. Njihov ležeran izgled, laskav kroj i udobnost, zbog čega se lako nose cijelog dana, čine ih savršenim komadom za stiliziranje svakodnevnih casual modnih kombinacija.

No njihov kroj krije i zamku - ne mogu se nositi uz baš svaku obuću i odjeću! Posebno ljeti, kada dolazi do nekih od najčešćih pogrešaka u stiliziranju outfita, a koje narušavaju skladnu siluetu.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Pogrešne cipele

Pogrešne cipele mogu pokvariti cijeli outfit jer je upravo podnožje nogavica dio kojim ove hlače privlače najviše pozornosti. Uz to, padaju u jasnoj okomitoj liniji, zbog čega je važno izbjeći ravnu obuću poput tenisica i balerinki, jer uz njih vizualno gubite nekoliko centimetara visine i zbijate figuru.

Umjesto njih, birajte privlačnije cipele na petu ili sandale s platformom (poput chic espadrila), a ravnu obuću nosite sa širokim hlačama samo ako ste višeg stasa.

Predug gornji dio

Hlače širokih nogavica nikad ne izgledaju dobro ako je gornji dio predug i visi preko pojasa jer se proporcije miješaju, pa se silueta čini širokom i glomaznom. Kako ljeti radije nosimo lagane tkanine i kraće krojeve, problem je brzo riješen.

Općenito, što je gornji dio kraći, to je izgled laskaviji, pa skraćeni topovi ostaju najbolji izbor za nošenje sa širokim hlačama. Za hladnije ljetne dane ili za one koji preferiraju pokrivanje trbuha dobra opcija je duga majica kratkih rukava - jednostavno ugurana u pojas.

Koji sako odabrati?

Za hladnije ljetne večeri lagani sakoi uvijek su dobrodošla opcija, no u spoju s hlačama širokih nogavica oni srednje dužine izgledat će prilično neskladno i bezoblično.

Kod stajlinga s ovakvim hlačama u fokusu uvijek treba biti struk pa je najbolja opcija nošenje otvorenog sakoa, dodavanje remena ili pak odabir modela skraćene duljine.

Ne zaboravite na remen

Hlače širokih nogavica izvrsna su prilika da u potpunosti pokažete remen. Ako vam se čini da vam kroj hlača izgleda previše jednolično, svakako iskoristite moć ovog modnog dodatka. Naime, u kombinaciji s kratkim topom, remen savršeno laska figuri jer oblikuje struk ili naglašava bokove za efekt pješčanog sata.

Minimalistički uski kožni remeni idealni su za elegantan poslovni look, a široki pojasevi prikladni su kao statement komadi - posebno su popularni vintage dizajni koji plijene poglede. Uzice, čelični ili biserni lančići oko bokova također su izvrsni načini zaokruživanja looka.

Pogrešan materijal

Duge hlače ljeti mogu biti blagoslov ili prokletstvo. S jedne strane iznimno su udobne, ali u pogrešnom modelu brzo ćete se znojiti i požaliti što ste ih odjenuli. Ako se u ovo doba godine često borite s visokim temperaturama, nikako se nemojte odreći hlača širokih nogavica.

U slučaju da se lako znojite, bolje je izbjegavati one od vune ili poliestera. Razlog je taj što vuna izolira toplinu, a sintetičke tkanine često ne upijaju vlagu.

Umjesto toga odaberite traper s visokim udjelom pamuka ili hlače od pamuka i lana. Prozračne su, upijaju vlagu i, u slučaju lana, ravnomjerno hlade pa su savršen odabir za vruće ljetne dane. Posebno ako ih uskladite s pravim cipelama i pomno odabranim topom!

dnevna elegancija

Demi Moore ima sjajan stajling: Najlaskaviji model hlača i cipele koje odlično mijenjaju čizme

Pogledaj galeriju