Korektor je najbolji ženin prijatelj i vjerni sluga. Pomaže u prikrivanju nedostataka i podočnjaka, pa čak i sitnih bora na licu, no ukoliko setiranje odradite pogrešno, uloga korektora pada u vodu, a vaša koža izgledat će puno starije nego li ste planirali
Setiranje korektora translucentnim puder u kamenu ili prahu, ili popularno zvan baking, poprilično je obožavana tehnika među vizažistima, ali i ženama općenito. Slavna influencerica Kim Kardashian kune se u ovu popularnu tehniku koja je ime dobila prema samoj metodi nanošenja korektora i pudera.
Djeluje na način da se prije razmazivanja kratko puštaju da odstoje na koži kako bi se pod utjecajem temperature tijela bolje stopili s kožom. Nakon 10 minuta korektor i transparentni puder reagiraju pod utjecajem temperature tijela, nakon čega ih treba ravnomjerno razmazati, a rezultat je besprijekorna, zaglađena koža lica.
No, činite li to na pogrešan način, umjesto mladolikog izgleda ova metoda može vam dodati i do 10 godina više, što zasigurno nitko ne želi. Nakon toliko truda i strpljenja koje ste uložili u svoj make up, bilo bi zaista žalosno da izgledate starije nego što zapravo jeste.
Pa što onda pogrešno radite i kako izbjeći grešku? Prema riječima make up stručnjaka, ljudi griješe kada korektor odlučuju setirati puderom u kamenu, umjesto puderom u prahu.
Puder u kamenu je pretežak i presuh da bi se njime pravilno izveo baking. Upravo zato što je suh i težak, puder u kamenu stvorit će neprirodan izgled kože u predjelu podočnjaka, urezat će se u bore i još ih više dovesti do izražaja, baš kao i sve one sitne nepravilnosti koje ste imali u planu sakriti.
Osim što će najizglednije postarati kožu, puder u kamenu ima i veće šanse za oksidaciju, pa postoji velika vjerojatnost da ćete čim izađete iz kuće u licu izgledati narančasto ili općenito puno tamnije nego li ste izgledali kada ste se tek našminkali.
Iako bi bilo najbolje da izbjegavate baking metodu ukoliko ne znate što radite te koži podarite što je moguće prirodniji izgled (sa što je moguće manje pudera), ako se šminkate za neku posebnu priliku i želite da vaš make up izgleda besprijekorno, uvijek radije posegnite za translucentnim puderom u prahu koji ima sitne češtice te je sam po sebi puno lakši.
Pazite da je puder u prahu dovoljno prozračan, a to možete provjeriti vrlo jednostavnim trikom. Nanesite puder u prahu na kist za lice i puhnite. Ako prah odleti u zrak, to znači da je puder dovoljno prozračan i da je pogodan za baking. Ukoliko prah odmah padne na pod, pogađate, pretežak je i treba ga zamijeniti nekim drugim proizvodom.
Također je važno da puder u prahu nanosite make up kistom, a nikako ne vaticom koju dobijete s proizvodom, kako ne biste nanijeli previše pudera na lice.