Mislite da pizza ne može biti zdrava? E, pa varate se! Donosimo vam recept za zdravu i ukusnu vegge pizzu by Green Point
Potrebni sastojci:
Za tijesto:
50 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice toplog mlijeka
1 žličica šećera ( smeđeg ) po mogućnosti organskog
320 g integralnog ili bezglutenskog brašna
1 žličice soli (himalajske)
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml blagog kečapa
200 g naribanog sira
200 g tofua ili sejtana
80 g šampinjona ili bukovača
1 paprika
6 crnih maslina
Kvasac razmutite u malo toplog mlijeka, dodajte smeđi šećer i pustite da odstoji oko pet minuta na toplom mjestu.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (dva okrugla kalupa ili jedan originalni lim iz pećnice).
Tijesto premažite kečapom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite sezonsko povrće, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline, tofu ili sejtan i dodajte sastojke koje volite. Upotrijebite maštu!
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250°C.