Ima li što bolje od pravog domaćeg kruha? Ako žudite za domaćim i zdravim kruhom, ovaj recept ne smijete preskočiti. Jednostavna priprema i sastojci sigurno će ga uvrstiti i na vaš meni
Potrebni sastojci:
1 paketić svježeg kvasca
1 žlica šećera
1 žlica brašna
2 žlice toplog mlijeka
40 dag polubijelog brašna
40 dag raženog brašna
40 dag crnog brašna
1 žličica soli
3-4 žlice maslinova ulja
1 žlica sjemenki suncokreta
1 žlica sjemenki buče
1 žlica sjemenki sezama
1 žlica mljevenih sjemenki lana
6 dl mlijeka
1 jaje
Priprema:
U manjoj zdjeli izmiješati kvasac, žlicu šećera, žlicu brašna i 2 žlice toplog mlijeka, te pustiti na toplom da se digne.
U velikoj zdjeli izmiješati sve tri vrste brašna, sol, maslinovo ulje, pomalo od svake vrste sjemenki te mlijeko.
Umiješati dignuti kvasac, pokriti krpom i pustiti da se diže oko sat vremena.
Tijesto premijesiti te oblikovati četiri jednake štruce i pustiti ih da se dižu na podmazanom plehu još 30 minuta.
Premazati jajetom, posuti preostalim sjemenkama i peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko pola sata na 180 stupnjeva.
Recept za zdravi kruh poslala nam je Vesna Ružić iz Pule
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala