RECEPT KOJI SVI VOLE

Ovo jednostavno, a tako fino jelo može pripremiti i najveća kulinarska neznalica

22.03.2019 u 18:02

Bionic
Reading

Pržena riža s piletinom i povrćem omiljeno je jelo iz bogate kineske kuhinje. Jako je jednostavno za napraviti, a jelo je gotovo za svega pola sata

Dajte si i mašti na volju kod pripreme ovog jela i eksperimentirajte sa sastojcima. Piletinu možete zamijeniti nekim drugim mesom ili recimo kozicama, jednako kao i mrkvu i grašak, povrćem koje volite.

Potrebni sastojci

  • 3 komada pilećih prsa (oko pola kg)
  • sol, papar
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 1 luk srednje veličine, nasjeckan
  • 2 mrkve, narezane
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlice svježe naribanog đumbira
  • 4 šalice skuhane basmati riže
  • 3/4 šalice smrznutog graška
  • 3 jaja
  • 3 žlice soja umaka
  • 2 mlada luka, tanko nasjeckana

Priprema

U srednje velikoj tavi zagrijete maslinovo ulje. U međuvremenu začinite piletinu sa solju i paprom te ispecite u tavi s dobije strane dok ne poprimi zlatnu boju.

Kad je piletina gotova, maknite je s vatre, te stavite da odstoji pet minuta te tek onda nasjeckajte na manje komadiće (veličina zalogaja).

U istoj tavi zagrijte žlicu sezamovog ulja, dodajte nasjeckani luk i mrkvu te lagano pržite dok ne omekša, oko pet minuta. Dodajte zatim češnjak i đumbir te nakon jedne minute umiješajte grašak i rižu.

Sve zajedno kuhajte na srednje jakoj vatri oko 3-4 minute dok se riža i grašak ne zagriju.

Rižu pogurnite kuhačom na jednu stranu tave i dodajte žlicu sezamovog ulja na praznu stranu.

Na ulje uspite razmućena tri jaja i miješajte ih dok se ne skuhaju, te zatim jaja umiješajte u rižu.

Na kraju dodajte nasjeckanu piletinu u tavu, dodajte sojin umaka i mladi luk te sve dobro izmiješajte.

ZA SVAKOGa PO NEŠTO

Ne znate što biste kuhali? Tportalova slana kuharica krije recepte koji će oduševiti i najizbirljivije

Pogledaj galeriju