NAJPOPULARNIJI MODEL

Ovo su cipele koje svi žele imati

05.06.2015 u 17:58

Bionic
Reading

Na modnom tržištu zasićenom brojnim dizajnerskim imenima i još brojnijim kolekcijama rijetko se dogodi da određeni komad odjeće ili obuće bude 'in' nekoliko sezona zaredom, no to je pošlo za rukom kolekciji cipela Rockstud s potpisom talijanskog modnog maga Valentina

Prve cipele Rockstud na tržištu su se pojavile 2010., a otad su ove prepoznatljive cipele s metalnim zakovicama rasprodane iz sezone u sezonu.

Već pet godina Valentino, piše Style.com, bilježi rast prodaje koja je prošle godine bila udvostručena u odnosu na 2010., a prihodi su narasli za čak 36 posto. Gotovo polovica prodaje drže modni dodaci i cipele, a najzaslužnija za to je naravno kolekcija Rockstud.

'Nikad ne razmišljamo samo o jednoj sezoni. Mi želimo govoriti jezikom stila, a on je bezvremenski. Inspiracija nam je stvoriti nešto što ćete poželjeti imati do kraja života, zauvijek', rekla je za Style.com Maria Grazia Chiuri, jedna od kreativnih direktorica modne kuće Valentino.

Prosječna cijena cipela Rockstud iznosi oko 6.000 kuna za štikle i oko 5.700 kuna za ravne cipele i već sad ih smatraju jednim od najpopularnijih modela cipela u povijesti.

Bez obzira na to radilo se o crvenim, crnim, boje kože, šarenim, ravnim ili s visokim petama, cipele Valentino Rockstud postale su nezaobilazne u ormarima poznatih žena, u njima su ponosno hodale ikone stila Olivia Palermo, Alexa Chung, Heidi Klum pa do naših slavnih trendseterica poput Severine, Ljupke Gojić Mikić, Viktorije Rađe i brojnih drugih.