povratak u ritam

Ovo su top lokacije za jesenski vikend getaway nedaleko od Zagreba

20.09.2024 u 09:32

Bionic
Reading

Odlazak na kratki odmor, za koji ne morate izdvojiti bogatstvo niti trošiti sate i sate na putovanje, odličan je način da se lakše vratite u svakodnevni ritam

Povratak u realnost svakodnevnih obaveza nakon niza bezbrižnih dana na godišnjem odmoru nikome nije lak. Stres, užurbanost i pretrpan raspored u trenu nas mogu preplaviti i stvoriti osjećaj zarobljenosti u dnevnoj rutini.

Ipak, postoji način da si s time olakšamo - odlaskom na kratko vikend putovanje koje nam neće preopteretiti budžet, a omogućit će nam ekspresnu obnovu unutarnjih resursa.

Ako živite u blizini mora, teško ćete pronaći bolji način za odmor od provođenja vikenda na plaži, okupani toplim jesenskim suncem i plivanjem u još uvijek ugodnom moru.

S druge strane, kopnena Hrvatska nudi brojne sadržaje u prirodi - od posjeta Nacionalnih parkova do kupanja u rijekama - koji će vam temeljito napuniti baterije, a ako živite u Zagrebu, na raspolaganju imate nekoliko top lokacija kao stvorenih za savršeni vikend getaway uz koji ćete se lakše vratiti u ritam.

Prelijepi Slunj i Plitvička jezera

Prirodne ljepote Slunja, grada udaljenog oko sat i 45 minuta vožnje od Zagreba, poznate su i kao 'Plitvice u malom' zbog očaravajućih slapova modrozelene boje u Rastokama. Osim proslavljenih slapova, tu su šetnice uz rijeku Slunjčicu, ali i oblici aktivnog odmora kao što su plivanje na Korani, rafting i biciklizam.

Uz to, tijekom vikenda imat ćete i dovoljno vremena za cjelodnevni izlet u Nacionalni park Plitvička jezera, do kojeg ćete iz Slunja stići za samo pola sata vožnje.

Najslavnijih NP Hrvatske pravi je prirodni biser, koji vrijedi posjetiti barem jednom godišnje, a osim što ćete ondje imati priliku napuniti baterije aktivnostima u prirodi, svakako pronađite vremena za odmor i piknik.

Kako bi uživanje na travi i predahu bilo potpuno, u malenom zamrzivaču ponesite idealnu užinu - omiljene Ledo sladolede u multipakiranju koji su slatki podsjetnik da i povratak u ritam može zadržati osjećaj bezbrižnosti ljeta.

Mir Gorskog kotara i šetnja kanjonom Kamačnik

Ako ste nakon burnog ljetovanja željni mira i odmaka od gužvi, posjet Gorskog kotaru potez je koji nećete zažaliti - posebno tijekom jeseni kada možete svjedočiti predivnim promjenama boja i mirisa lišća.

U Gorskom kotaru proteklih je godina bitno narastao broj atraktivnih kućica za odmor pa nema sumnje da ćete lako pronaći svoj smještaj iz snova, koji vam nudi pitoreskno okruženje i pogled na prirodu od kojeg zastaje dah.

Kako biste si maksimalno olakšali vikend u svojoj čarobnoj kućici u šumi, olakšajte si tako što ćete ponijeti praktične obroke za čiju vam pripremu treba svega nekoliko minuta.

Jedan takav su i nove Ledo fish nuggets, koje odlikuje brza i jednostavna priprema. Bilo da ih pečete u pećnici, pržite u tavi ili pripremate u fritezi – gotovi su u samo nekoliko minuta. Tu su i svima omiljeni hrskavi Ledo riblji štapići u zlatnoj panadi kojima će se obradovati i oni najizbirljiviji. S obzirom na to da su napravljeni od 100% fileta ribe, savršen su izbor za djecu. I nuggetsi i riblji štapići praktičnog su oblika za konzumaciju van blagavaonice, na izletima i putovanju, a izvrsno se slažu s pommes fritesom kojeg također možete veoma praktično pospremiti i ponijeti sa sobom.

Ledo fish nuggets i extra tanki pommes frites Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

A nakon što se dobro najedete, vrijedi otići u šetnju! Osim po lokalnim šetnicama, sjajna opcija je i odlazak u kanjon Kamačnik kojem će vas dočekati zapanjujuće zelena rijeka Dobra obgrljena šumom i mnogobrojnim šetnicama te romantičnim drvenim mostićima stvorenima za nezaboravne šetnje.

Raskošni zagorski dvorci i Kalnik

Podjednako brzo stići ćete i do zelenog Hrvatskog zagorja u kojem je pedesetak dvoraca, a među najpopularnijima su Veliki tabor i Trakošćan. Osim njihove bogate povijesti, oduševljava njihovo okruženje - parkovi, proplanci, šume i jezera idealni su za jednodnevni bijeg od gradske vreve i užarenih ulica.

Vikend obogatite posjetu Kalniku, jednom od najpopularnijih planinarskih izletišta u Hrvatskoj, smještenom na granici Zagorja, Prigorja i Podravine. Osim prilike da planinarite u živopisnoj šumi, ondje će vas dočekati i dvije stare gradine te planinarski dom za odmor i gastro užitke.

Netaknuta prirode Čazme

Na samo sat vremena vožnje od Zagreba nalazi se prirodni raj Čazme. Netaknuta priroda i živopisni krajolik napunit će vas svježom energijom, a imat ćete i priliku za uživanjem u jednoj od najljepših šetnica pod krošnjama Medjame.

Do nje će vam trebati desetak minuta lagane šetnje od centra, nakon koje se spremite na nezahtjevnu šetnju u opuštajućoj prirodi i uz blizinu močvare koja vrvi prirodnim i životinjskim svijetom.

Hedonistička okolica Jastrebarskog

Ako ne želite provesti dugo vremena u automobilu, razveselit će vas podatak da za svega pola sata možete doći do nekoliko atraktivnih lokacija za izlet smještenih u okolici Jastrebarskog.

Ondje se nalazi prekrasna šetnica šumom do Japetića, najvišeg vrha Samoborskog gorja, potom Ornitološki rezervat Crna Mlaka te, kao šlag na kraju, očaravajuća Plešivička vinska cesta.

Smještena na svega sedam kilometara udaljenosti od Jaske, Plešivica osvaja zapanjujućim krajolikom osunčanih padina i vinovih loza te jednom od ponajboljih sorta vina koje možete okusiti u ovom kraju, znanom i kao hrvatska champagne regija.

Kako biste uživali u svim navedenim čarima okolice Jastrebarskog, bit će vam potrebno barem dva dana, što ovu lokaciju čini kao stvorenom za vikend getaway.

Opskrbite se i Ledo multipakiranjima sladoleda kako biste na dohvat ruke između izleta uvijek imali omiljenu slasticu.

Brige oko kuhanja ostavite kod kuće i oslonite se na praktične Ledo proizvode. Bilo da je riječ o kombinaciji povrća i ribe, slasnog pommes fritesa ili brzih zalogaja - lako ćete pronaći najdražu kombinaciju za svakoga.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Ledom.