Ljubitelji palačinka ovim receptom dolaze na svoje jer imaju odličnu alternativu za uobičajen recept koji je k tome obogaćen zdravim voćem
Mary McCartney godinama priprema recepte za holivudsku elitu, a u svojoj novoj kuharici 'Feeding Creativity: A Cookbook for Friends and Family' donosi neke od omiljenih jela slavnih glumica i trendseterica.
Među onima koji se ističu kao originalni, a toliko jednostavni za pripremu nalaze se i 'palačinke Cameron Diaz' - slavni desert koji se priprema u pećnici, umjesto klasično u tavi, a najdraži je popularnoj glumici.
Uz to, ova slastica priprema se s voćem te je kombinacija klasičnih američkih palačinki i kolača s jagodama, što je čini odličnim doručkom koji je brzo gotov i omiljen cijeloj obitelji.
Sastojci:
- 2 zrele banane srednje veličine
- 750 ml biljnog mlijeka
- 3 žličice jabučnog octa
- 2 žličice maslinovog ulja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 360 g brašna
- 4 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žličica cimeta
- Šaka jagoda ili borovnica
- Javorov sirup po želji (za preljev)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200ºC. Pripremite pleh veličine 30 x 40 cm s papirom za pečenje kako se tijesto ne bi zalijepilo za podlogu.
Oguljene banane stavite u zdjelu srednje veličine i dobro ih zgnječite vilicom. Dodajte mlijeko, ocat, maslinovo ulje i ekstrakt vanilije.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet pa postupno ulijevajte tekuće sastojke u suhu smjesu uz stalno miješanje da dobijete homogenu teksturu. Sve zajedno dobro umutiti.
Smjesu za tijesto izlijte na prethodno pripremljeni pleh i dobro rasporedite sadržaj kako bi bio ravne površine.
Rasporedite nasjeckane jagode ili brusnice po površini te posipajte s malo šećera. Pecite 30 minuta, dok tijesto ne postigne rumenu boju i pahuljastu teksturu.
Izrežite 12 pravokutnika, prelijte javorovim sirup i ostatkom voća.