KLASIK KOJI NE STARI

Parket složen u obliku riblje kosti ponovo je najpoželjniji detalj u domu

08.03.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Drveni parketi u gotovo svim svojim oblicima životnom prostoru daruju toplinu, a pod prekriven klasičnim parketom u uzorku riblje kosti uklapa se u različite stilove uređenja i smatra se velikim hitom u svijetu interijera

Ako životni prostor želite oplemeniti parketom u uzorku riblje kosti, dizajneri interijera ističu kako biste prvo trebali razmisliti o njegovoj boji i budžetu kojim raspolažete. Nakon odabira boje i vrste drva koja vam cjenovno odgovara, skaliranje je finalan čimbenik i izvor najčešćih pogrešaka koje vlasnici životnog prostora mogu napraviti prilikom postavljanja parketa u uzorku riblje kosti.

Bijela kuhinja u prostoriji s bijelim zidovima činit će savršen kontrast s parketom uzorka riblje kosti u srednje smeđoj boji. Ova boja parketa daruje tradicionalnu komponentu modernom izgledu kuhinje i dinamičnost potpuno bijelom prostoru.

Za privlačniji dojam prostorije dozvolite da se parket uzorka riblje kosti prostire iz jedne prostorije u drugu. Kao što je vidljivo iz fotografije, klasični parket uzorka riblje kosti čini suptilnu tranziciju iz kuhinje do dnevnog boravka i u hodniku. Dizajneri interijera međutim savjetuju da on ne zavlada u svakoj prostoriji doma.

Odabirom tamnije verzije klasičnog parketa uzorka riblje kosti veću pozornost stavit ćete na predmete u prostoriji, poput namještaja i rasvjete.

Iako parket uzorka riblje kosti već sam po sebi djeluje upečatljivo u prostoru, po mišljenju dizajnera interijera, to ne znači da ga ne možete oplemeniti svijetlim tepihom zanimljiva uzorka koji će prostoru darovati drukčiji i svjež izgled.

  • +4
Hit parket u interijerima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dizajneri interijera ističu kako je mješavina klasičnog parketa i drugih drvenih elemenata u prostoru itekako dobrodošla. Svijetle verzije parketa u kombinaciji s tamnim drvenim elementima djelovat će besprijekorno.

Trend uzorka riblje kosti ili chevron u svijetu interijera djeluje klasično i bezvremenski, a osim odabirom klasičnog parketa, navedenim uzorkom možete se poigrati i na ostalim vrstama podova, poput drva ili porculanskih pločica, koje stižu u ogromnom rasponu boja.