Tko voli kuhati, voli i otkrivati nove recepte, ali ponekad smo najsretniji kada shvatimo da jednostavna i ukusna jela ne trebaju posebne upute te da možemo iskoristiti ono što imamo kod kuće
Ukusne juhice koje možemo skuhati od različitog povrća omiljene su u svako doba godine. Food 52 napravio je mali vodič u pet koraka koji može zamijeniti sve recepte za guste ili krem juhice.
Brze juhe nisu ni približno slične brzoj hrani jer ćete ih napraviti od povrća i dodati nekoliko sastojaka za finiji okus. Vrlo jednostavno, fino i zdravo.
1. Pogledajte je li vam primjerice ostalo cvjetače, špinata, brokule ili pak nekog drugog povrća koje niste iskoristili. Za početak sve operite i nasjeckajte na jednake komadiće da se ravnomjerno skuha.
2. Zatim u lonac stavite ulje ili maslac pa prepržite malo luka ili neki zamjenski sastojak poput mladog luka, mladog češnjaka ili poriluka. Po svojem ukusu stavite sol i papar, ali i ostale začine. S cvjetačom se primjerice odlično slaže kari, a mrkva voli kumin i đumbir. Eksperimentirajte sa začinima pa ćete s vremenom otkriti koje kombinacije najviše vole svi ukućani.
3. Nemate li temeljca, povrće podlijte vodom, ali onda obavezno dodajte začine za puniji okus. Temeljac inače lako možete skuhati i podijeliti u nekoliko porcija pa zamrznuti. Osim za juhe, može vam poslužiti za razne umake, a to olakšava kuhanje kada ste u stisci s vremenom.
4. Nakon što je sve skuhano ulijte u blender i usitnite pa vratite u lonac.
5. Na kraju možete uliti malo vrhnja ili mlijeka volite li kremastiji okus.