Ovaj recept za tjesteninu jedan je od najpopularnijih, i to s dobrim razlogom. Tjestenina i svi dodaci kuhaju se u samo jednoj tavici, a nadasve ukusno jelo bit će spremno ispred vas za svega 20 minuta
Obožavatelji tjestenine i talijanske hrane s ovim receptom sigurno će doći na svoje. Predivno jelo, gotovo u svega nekoliko minuta ne zahtijeva puno pripreme ni kuhanja, a pruža pravi gurmanski užitak.
Tjestenina pomiješana s rajčicom, predivnim mediteranskim začinima i malo parmezana nastala je prema izvornom receptu iz talijanske Puglije, piše marthastewart.com.
Potrebni sastojci:
- 350 g linguine tjestenine
- 350 g cherry rajčica, prepolovljene ili narezane na veće komade
- 1 luk, tanko narezan
- 4 češnja češnjaka, tanko narezana
- 1/2 žličice pahuljice crvene paprike
- 2 grančice bosiljka, plus nekoliko listića za ukras
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus još malo za posluživanje
- Krupna sol i svježe mljeveni papar
- Litra vode
- Svježe naribani parmezan, za posluživanje
Priprema:
Pomiješajte tjesteninu, rajčicu, luk, češnjak, pahuljice crvene paprike, bosiljak, ulje, dvije žličice soli, 1/4 žličice papra i vodu u velikoj tavici.
Pustite da zavrije na jakoj vatri. Kuhajte, često miješajući i okrećući tjesteninu kuhinjskim kliještima, dok tjestenina ne postane al dente i voda gotovo ne ispari, oko 9 minuta.
Po ukusu začinite solju i paprom, podijelite u četiri zdjelice i ukrasite bosiljkom. Poslužite s uljem i parmezanom.