osvaja mirisom i okusom

Počela je sezona jagoda, a ovaj kolač je pravo savršenstvo: Sočan i kremast priprema se u samo jednoj zdjeli, a nestaje u tren oka

23.04.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Počela je sezona jagoda, a ovaj kola savršena je proljetna slastica. Dovoljno, ali ne previše sladak, sočan i tako jednostavan – obožavat ćete ga pripremati, ali i jesti

Savršen proljetni desert priprema se u jednoj zdjeli, miksa pet minuta, a peče manje od sat vremena. Uz to miriše na slatke jagode, osvježavajući limun, a ricotta mu daje savršeno sočan i kremast okus.

Potrebni sastojci:

150 grama jagoda, prepolovljene i očišćene

250 grama ricotta sira

250 grama brašna

100 grama neslanog maslaca

220 grama šećera

3 jaja

¼ žličice soli

2 žličice praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

1 žličica vanilije

1 čajna žličica limunove korice i soka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup za torte promjera 22 cm, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. U srednjoj zdjeli uz pomoć ručnog miksera umutite maslac sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pahuljastu smjesu.

Dodajte ricottu, jaja, sol, vaniliju, koricu limuna i sok. Sve sastojke miksajte dok se ne sjedine.

Brašno prosijte, dodajte prašak za pecivo i sodu bikarbonu, miješajte dok se ne sjedini.

Dobiveno tijesto prebacite u pripremljeni kalup i poravnajte i zagladite po vrhu. Na vrh stavite jagode. Prebacite u pećnicu i pecite 50 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suh. Ostavite da se ohladi u kalupu na rešetki, a nakon toga poslužite.