bogatstvo okusa

Dosadilo vam je stalno za ručak kuhati ista jela? Pokušajte s ovim receptom, nećete požaliti

04.04.2022 u 12:16

Bionic
Reading

Kada se radi o kuhanju jela, nerijetko smo skloni pasti u rutinu i, u nedostatku vremena i inspiracije, automatski pripremati jedna te ista jela. No, promjene i uzbudljive okuse u kuhinju moguće je lako uvest. Za početak, pokušajte s ovim receptom – brz je gotov, jednostavan je za pripremu, a nudi pravo bogatstvo okusa i mirisa

Osim kao mješavina začina, curryjem se u Indiji naziva pikantno varivo koji se poslužuje s rižom i kruhom. Može se napraviti od gotovo svih sastojaka i namirnica, a u ovom receptu glavnu riječ vodi slanutak koji će se odlično spojiti s aromatičnom basmati rižom.

Potrebni sastojci:

  • 600 g kuhanog slanutka
  • 300 g basmati riže
  • 2 mlada luka
  • 2 mrkve
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 2 čajne žličice curryja
  • Prstohvat čilija u prahu
  • Sol
  • Papar
  • maslinovo ulje
  • 1 grančica svježeg korijandera

Priprema:

Prvo rižu dobro isperite pod mlazom hladnom vodom. Zatim je stavite kuhati s dvostruko većom količinom vode, prvo 3 minute na jakoj vatri, a zatim poklopite i kuhajte još oko 12 minuta na laganoj vatri.

Ogulite i sitno nasjeckajte luk i mrkvu te dinstajte na laganoj vatri na malo ulja.

Posolite i popaprite i nakon 10 minuta dodajte curry u prahu, sol, papar i čili.

Dodajte slanutak, kokosovo mlijeko i pustite da se kuha na srednjoj vatri dok se umak na zgusne.

Na tanjure poslužite basmati rižu, a na to stavite slanutka s currijem.

Ukrasite svježim listovima korijandera.