nova svjetska turneja

Postmodern Jukebox stiže u Tvornicu Kulture 8. rujna 2024. godine

02.09.2024 u 09:52

Bionic
Reading

Zagreb, 8. travnja 2024. – Poznata koncertna izvedba „Pop music in a Time Machine” Postmodern Jukebox najavila je novu svjetsku turneju „The '10' Tour” u sklopu koje stiže i u zagrebačku Tvornicu Kulture 8. rujna 2024. Ovom će turnejom glazbeni projekt PMJ proslaviti svoj dvostruki jubilej – desetu godišnjicu nastupanja i 1000. nastup u 2024. godini. Ulaznice su u prodaji od petka, 12. travnja, a mogu se osigurati u sustavu Eventima.

Publiku može očekivati sjajno i inspirativno putovanje kroz Postmodern Jukeboxa svemir gdje su moderne zarazne pjesme i kultni pop hitovi reinterpretirani kroz klasične žanrove poput jazza iz 1920-ih, swinga, doo-wopa i motowna. Oživjet će ih glumačka postava nekih od najboljih svjetskih pjevača, plesača i instrumentalista. Ova koncertna izvedba neodoljivo podsjeća na susret “Velikog Gatsbyja", "Sinatra at the Sands" i “Povratka u budućnost”.

“U 2023. PMJ je održao 937 nastupa u 44 zemlje na pet kontinenata,” izjavio je Scott Bradlee, kreator glazbenih aranžmana i režiser nastupa te je dodao: “Takva dugovječnosti u notorno promjenjivoj industriji za nas je bila potpuno neočekivana. Ne postoji nikakva tajna formula osim opsesije klasičnim zvukovima i predanosti predstavljanju fenomenalnih talenata. I dalje smo počašćeni i ponizni zbog podrške naše publike za ovaj projekt, koji nas i dalje inspirira i gura prema novim visinama umjetnosti. To je poput savršenog braka, a naša turneja povodom 10. godišnjice bit će prava proslava.”

Kad je pijanist Scott Bradlee pokrenuo ovaj vremenski prevrtljiv glazbeni kolektiv iz podrumskog stana u njujorškom u Queensu, stvorena je online viralna priča o uspjehu koja je brzo dovela do rasprodanih koncerata diljem Sjeverne Amerike i Europe u ljeto 2014. Turneja je dobila izvrsne kritike industrijskih publikacija i svjetski poznatih umjetnika. U godinama koje su uslijedile, Postmodern Jukebox je izgradio na temelju izvedbe "Saturday Night Live of Singers" predstavljajući publici desetke iznimnih glazbenih umjetnika, od kojih je mnoge moderna diskografska industrija zanemarivala, pretvarajući ih u istinske zvijezde.

Deset godina i dvije milijarde pregleda na njihovom YouTube kanalu kasnije, Postmodern Jukebox show postao je poput godišnje glazbene tradicije stotinama tisuća predanih obožavatelja diljem svijeta – obožavatelja koji se često pojavljuju odjeveni u svoje najbolje vintage komade kako bi doživjeli ovo iskustvo u potpunosti.

Detaljan popis nastupa i informacije o ulaznicama ili VIP-u mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.postmodernjukebox.com. Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su od ovog petka, 24. studenog, a može ih se osigurati na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr.