ZA CHIC KOMBINACIJE

Praktične i šarmantne: Ovo su najljepše haljine za ljetnu sezonu

30.06.2024 u 18:58

Bionic
Reading

Haljine su i dalje među najdražim modnim opcijama za mnoge fashionistice osobito tijekom toplijih mjeseci

Minimalističkog dizajna, na preklop, s puf rukavima, načinjene od tkanine animal uzorka ili ukrašene vječnim cvjetićima, haljine su i dalje najdraži proljetno-ljetni komad.

Praktične, ženstvene, šarmantne i chic, odijevaju nas u jednom potezu i zbog toga ih toliko volimo, a odlično funkcioniraju i s espadrilama, natikačama, tenisicama, klompama ili omiljenim Birkenstockicama.

  • +20
Laskave haljine iz Zare Izvor: Ostale fotografije / Autor: Zara promo, Canva

Iz sezone u sezonu, modne kuće i high street trgovine nas iznova uveseljavaju svojim novitetima, pa ako ste u potrazi za osvježenjem garderobe pripazite na ovih nekoliko najznačajnijih stilova.

Romancecore haljine

Estetika trenda Romancecore u oštroj je suprotnosti s tihim luksuzom ili sve popularnijim tzv. trendom Clean Girl. Novi trend karakteriziraju razigrani uzorci, upečatljivi detalji i lepršavi, romantični krojevi. Da, cvjetne haljine su se vratile (ili nikad nisu ni otišle) i to u varijantama s 3D cvijećem, XXL ovratnicima i mašnama - tako lijepe, chic i ženstvene.  

Balon haljine 

Ovaj trend odijevanja nas je jako iznenadio, ali se već može vidjeti posvuda u modnim prijestolnicama. Riječ je o haljinama koje su tako oblikovane na samom rubu kako bi se stvorio voluminozan donji dio koji izgleda poput balona. Haljine su obično prilično minimalističkog stila, lišene detalja i dolaze u neutralnim bojama - što je posve logično jer im je kroj dovoljno upečatljiv. Uz ovakav statement komad dodajte jednostavne sandale, torbu i sunčane naočale kako biste kreirali trendi look i dobili brojne komplimente. 

Haljine spuštenog struka

Na većini haljina šav oko struka zapravo se nalazi na struku - često čak i iznad njega kako bi noge izgledale još duže no ne i ove sezne! Struk sad klizi sve više prema dolje i nalazi se u razini kostiju kuka. To stvara potpuno novu siluetu koju trenutno slave i nose zvijezde poput plavokose manekenke Else Hosk. Bilo da ih nosite s mule natikačama ili sandalama za neku večernju prigodu ili s ravnim sandalama ili Birkenstockicama za dnevne avanture po gradskim ulicama - haljine spuštenog struka nezaobilazan su trend ovoga ljeta koji ćemo viđati posvuda.