Ovaj tipičan talijanski obrok, raviole u aromatičnom umaku od rajčica obogaćenom povrćem pipremit ćete jednostavno i brzo
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Sastojci potrebni za četiri osobe:
2 žlice maslinovog ulja
1 veći luk, očistiti i iskosati
½ čajne žličice sjemenki komorača, zdrobiti
1 čajna žličica suhog bosiljka
2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
340 g gotovog umaka od rajčice
60 g crnih maslina bez koštica, nasjeckati
450 g svježih raviola s ricotta sirom i špinatom
225 g mladih mahuna ili mladog boba, očistiti i nasjeći na kraće komade
30 g ribanog parmezana
Po porciji
Kalorija 395
Bjelančevina 15 g
Ukupno masti 20 g(zasićenih masti 6.5 g)
Ugljikohidrata 40 g (dodanog šećera 0)
Vlakana 9 g
Natrija 1384 mg
Priprema:
Brzi recept za raviole al dente u gustom aromatičnom umaku koristi već gotovi umak od rajčica. Umjesto raviola sa ricottom i špinatom, možete uzeti i svježe raviole punjene mesom.
1. U posudi zagrijte ulje te oko 10 minuta pirjajte luk i sjemenke komoača. Povremeno promiješajte. Dodajte bosiljak, češnjak i umak od rajčica, poklopite i krčkajte 5 minuta. Umiješajte masline.
2. Skuhajte raviole te posljednjih 5 minuta kuhanja dodajte mahune. Dobro ocijedite.
Miris poput anisa te topao, aromatičan okus zdrobljenih sjemenki komorača osvježavaju umak od rajčica u ovome brzom i laganom jelu.
3. Raviole i mahune pomiješajte s umakom pa izgrabite u zagrijane tanjure. Posipajte parmezanom i poslužite sa grissini štapićima.
Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Jela iz cijeloga svijeta' u izdanju Mozaik Knjige