Popularni američki keksi, cookiesi, uvijek su siguran izbor za dane kad se zaželite nečeg slatkog, a jednostavnog, a s ovim receptom ne možete pogriješiti
Potrebni sastojci
- 220 g glatkog brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 50 g smeđeg šećera
- 30 g bijelog šećera
- 1 vrećica vanilija šećera
- 100 g maslaca
- 1 velika žlica meda
- 1 jaje
- 100 g čokoladnih komadića, a možete dodati po želji lješnjake, orahe ili bademe
- prstohvat soli
Priprema
Pećnicu zagrijete na 180 - 200° C, ovisno o njezinoj jačini. Rastopite maslac i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte u jednoj zdjeli sve suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo.
Kad maslac bude mlak dodajte u njega med i jaje te dobro izmiješajte. Smjesu s maslacem i jajem potom dodajte suhim sastojcima i dobro izmiješajte te na kraju dodajte čokoladu i/ili orašaste plodove.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i žlicom ili žlicom za sladoled vadite kuglice smjese pazeći da bude 4- 5 cm razmaka među njima.
Kekse pecite 7 do 8 minuta, a izvadite ih čim površina dobije lagano smećkastu boju i ostavite da se ohlade na metalnoj rešetki.