Ovaj jednostavan i brz čokoladni kolač spasonosno je rješenje za trenutke kad vas uhvati želja za nečim slatkim. Autor ovog grešnog zadovoljstva je poznati francuski slastičar Philippe Conticini, a priprema je toliko lagana da će kolač uspjeti i najvećim neznalicama u kuhinji
Potrebni sastojci:
- 100 g kvalitetne tamne čokolade s postotkom kakaovca 72%
- 50 g mliječne čokolade
- 115 g maslaca
- 3 jaja srednje veličine
- 55 g šećera
- 5 g brašna
- 15 g brašna od kestena
- prstohvat soli
Priprema:
Otopite čokoladu na pari i dodajte joj maslac.
U posebnoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom te kad se smjesa udvostruči dodajte obje vrste brašna. U tu smjesu zatim dodajte rastopljenu čokoladu i maslac koji ste u međuvremenu malo ohladili i ne zaboravite ubaciti prstohvat soli kako bi čokolada došla do izražaja.
Izmiješajte smjesu taman toliko da bude jednolična i istresite je u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 160 ° C oko 25 minuta.
Kolač poslužite dok je još topao, te mu po želji dodajte sladoled od vanilije ili slatko tučeno vrhnje.