Sezona kestena još traje i ako ste se zaželjeli brzog, ali ukusnog deserta, napravite slavni pire te dodajte malo šlaga
Osnovni recept za kesten pire vrlo je jednostavan, a kada mu dodate i malo šlaga, postaje neodoljiva slastica.
Nakon što ste skuhali i očistili kesten možete ga usitniti drobilicom za pire krumpir. Dodajte šećera i rum ili aromu vanilije po želji pa zatim sve dobro usitnite u blenderu.
Uz osnovni recept uvijek možete dodati neke svoje sastojke poput ovoga Anne Burell s kulinarskih stranica Food Network
Sastojci:
Kesteni
košer sol
250 g krumpira
pola do cijele šalice vrhnja za kuhanje
4 žlice maslaca narezanog na komadiće
Priprema:
Zajedno skuhajte krumpir i kestene u dobro zasoljenoj vodi. Kestenima treba više vremena pa krumpir dodajte naknadno. Ogulite krumpir i kestene pa im dodajte zagrijano vrhnje i hladni maslac. Po potrebi dodatno posolite. Dobro izmiksajte i dodajte još vrhnja ili maslaca dok ne dobijete smjesu po želji.