FASHION WEEK ZAGREB

Rimljanke i urbani ratnici okupirali modnu pistu

24.11.2012 u 00:01

Bionic
Reading

Druga večer Dreft Fashion Weeka Zagreb u Hypo Centru publiku je očarala nakitom Mladena Grubića i kolekcijom zagrebačke dizajnerice Abe. Uz njih su nove kolekcije predstavili Sisley, Benetton, Superated i Steven Tai

Sisley filozofija krije se pod sloganom 'independent people' i u tom su svjetlu predstavili kolekciju za glamurozne dane i noći. Ženstveni odjevni predmeti prikazani su kroz štrikane haljine, svilene mini suknje i zvoncare u potpuno crnoj ili pastelnim bojama, koje se mogu upotpuniti štiklama i šeširima u rock stilu.

Benetton je u svom stilu započeo reviju s četiri manekenke koje su plesale i u rukama držale šarene lizalice. A zatim su, na oduševljenje pripadnica ljepšeg spola, došli i manekeni - samo u trapericama. Ležerni dio kolekcije iskazuje se kroz dinamičan, sportski stil, a neutralni tonovi prožeti su jarkim bojama. Niz nadopunjuju i najlon parke te funkcionalne perjane jakne. Za one najsofisticiranije kolekcija nudi i cijelu seriju neizostavnih poliranih komada galanterije, nosivu u svako doba dana.

Najveći pljesak publike i apsolutno oduševljenje izazvao je performans koji je predstavio nakit Mladena Grubića. Kolekcijom 'Urbani ratnici' Mladen je obilježio 25 godina rada u dizajnu nakita, a pokazao je svoju omiljenu kolekciju od metala, kože i lanaca. Plesna skupina Atomic Dance Factory pokazala je prediomenzionirane lance i nepravilne karike koje su se prožele kroz ukrase za glavu, gležnjeve te prstenje, naušnice, ogrlice i narukvice.

Zagrebačka dizajnerica Aba inspiraciju je pronašla u starim Rimljankama, odnosno drapiranim remenčićima koji su obujmili haljine, ali i ukrotili kosu manekenki. No, kolekcija je na kraju dobila ženstvenu notu te se uz crne i bijele modele kao okosnicu njezine priče ponegdje provlače siva i blaga smeđa boja. Njezinu je inspiraciju i rad podržala i publika te je nagradila velikim pljeskom.

Humor i različitost opisuju rad dvojca Petera Holzingera i Christiana Moseroma koji se kriju iza imena Superated. 'Sugar&Fat' kolekcijom zagrebačkoj publici željeli su dočarati zabavnu i humorističnu sportsku eleganciju.

Nonšalancija joj je glavna značajka, a paleta boja proteže se od neonski žute, limeta zelene, ledeno plave, lila pa sve do indigo plave.

Posljednja kolekcija druge večeri bila je ona mladog londonskog dizajnera Stevena Taija koji je kroz modu prožeo svoju ljubav prema knjigama. U to ime manekenke su nosile naočale, a majice s hlačama visokog struka glavna su značajka cijele kolekcije.

Tai se poigrao s vunom i pamukom, stvarajući trodimenzionalni uzorak koji modernizira modele postižući balans između sirovosti i profinjenosti.