Trobojni fusili s tanko kosanim crvenim lukom u umaku od češnjaka i graha čine šarolik i hranjiv obrok
Ova izdašna salata spaja tunjevinu, mahune i trobojnu tjesteninu sa špinatom i rajčicama.
Sastojci za četiri osobe:
340 g trobojnih fusila ili sitne tjestenine
225 g dugih mahuna, izrezati na kratke komadiće
225 g kuhanog cannellini graha, isprati i ocijediti
150 ml jogurta
3 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka, očistiti
2 čajne žličice limunova soka
¼ čajne žličice soli
400 g tunjevine u ulju, ocijediti i usitniti
1 crveni luk, očistiti, raspoloviti i tanko nasjeckati
2 žlice svježeg kosanog peršina
Priprema:
Skuhajte tjesteninu, a posljednjih pet minuta kuhanja dodajte mahune. Dobro isperite, ocijedite i ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme pripremite umak tako što ćete jednu minutu miksati grah, jogurt, ulje, češnjak, limunov sok i sol. Umak prelijte u veliku posudu.
Dodajte tjesteninu, mahune, tunjevinu i luk te dobro izmiješajte. Posipajte peršinom i poslužite s nekom vrstom talijanskog kruha po izboru.
Recept iz kuharice 'Jela iz cijeloga svijeta' u izdanju Mozaik knjige