Grah s kobasicama idealno je jelo u zimskim danima, a uz ovaj recept nećete se puno namučiti
Sastojci:
Biljno ulje
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 srednje velika sjeckana koromača
1 srednja glavica luka, nasjeckanog
1 i pol žličica košer soli
Pola žličice crvene paprike
Pola litre umaka od rajčice ili narezane svježe rajčice na kockice
Oko 200 grama graha (iz limenke)
Nekoliko listova kelja, na sitno nasjeckanih
1 šalica temeljca od domaće juhe
4 kobasice
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva Celzija. U nauljenu posudu ubacite koromač, luk, žličicu soli i crvene paprike, pahuljice i miješajte dok se luk ne preprži do zlatnosmeđe boje, oko pet minuta. Dodajte rajčicu, grah, kelj i juhu. Pustite da zakipi pa prelijte u posudu koja može ići u pećnicu, pokrijte i stavite da se peče do pola sata.
Za to vrijeme skuhajte kobasice i narežite na kolutiće po želji, savjetuje Giada De Laurentiis za Foodnetwork. Kada je grah gotov ubacite kobasice i poslužite u zdjelice.