gotov u tren oka

Savršenstvo okusa: Kremasta tjestenina sa špinatom i pršutom idealan je izbor za brzi ručak ili večeru

16.06.2021 u 12:01

Bionic
Reading

Ukusno i brzo – takve obroke najviše volimo. Kada nemate baš previše vremena za kuhanje, a ipak žudite za konkretnim obrokom carbonara s pršutom i špinatom izbor je s kojim nećete pogriješiti

Carbonara je jednostavni talijanski klasik kojeg vole baš svi, a u ovom receptu svilenkasti umak je obogaćen pršutom i baby špinatom. Brz i vrlo jednostavan obrok kao stvoren je za ukusnu i zdravu večeru, ili pak kao brzi ručak kada ste u pokretu.

Potrebni sastojci:

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 85 g pršuta, narezanog na trake
  • 2 velika jaja, plus 2 žumanjka
  • 30 g sira Pecorino Romano, nariban, plus još malo za posluživanje
  • 340 g rigatoni tjestenine
  • Sol i papar po ukusu
  • 140 g baby špinata

Postupak:

U velikoj tavici na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i polovicu količine pršuta. Lagano dinstajte uz povremeno miješanje sve dok pršut ne postane hrskav, 3 do 4 minute. Zatim pršut ocijedite na papirnatim ručnicima te ga smrvite. U zdjeli umutite cijela jaja, žumanjke i sir.

Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće vode jednu minutu kraće od onog što je navedeno na pakiranju. PO strani ostavite jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. Polako umutite ¼ šalice vode u smjesu s jajima i sirom. U tavicu stavite tjesteninu i špinat, a zatim polako dodajte i smjesu od jaja.

Stalno miješajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne i lagano ne prilijepi za tjesteninu i špinat, od 3 do 5 minuta. Po potrebi dodajte još vode od kuhane tjestenine kako biste dobili svilenkast umak. Umiješajte sav pršut te pomiješajte posuto sirom i paprom.