KAO IZ BAJKE

Seksi haljine za kojima su poludjele slavne ljepotice

09.12.2014 u 08:00

  • +6

Haljine Zuhaira Murada

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Dizajner Zuhair Murad već nekoliko godina odijeva holivudske ljepotice za pojavljivanja na crvenim tepisima, no čini se da nikad nije bio popularan kao u posljednje vrijeme. Samo u prošla dva tjedna u njegovim su se kreacijama na premijerama i svečanostima pojavile zvijezde iz A-lige, poput Jennifer Aniston, Taylor Swift i Jennifer Lopez

Libanonski modni dizajner od djetinjstva je sanjao o bijegu u svijet mašte, što mu je kasnije i pošlo za rukom. Počeo je skicirati haljine u dobi od deset godina i kaže da se ne sjeća nijednog dana svog života koji je proveo bez olovke u ruci. Od 1999. kreira haljine za crvene tepihe, a njegovim prekrasnim haljinama ne mogu odoljeti holivudske ljepotice poput Beyonce, Taylor Swift, Jennifer Lopez... Haljine su mu u istovremeno i moderne i vječne, prepune zanimljivih, često blještavih detalja, jako romantične i seksi.

Muradove haljine već nekoliko godina za svečane prigode bira latino diva Jennifer Lopez, no pravo iznenađenje bilo je vidjeti Jennifer Aniston u njegovim kreacijama. Poznato je da slavna glumica njeguje elegantan, klasičan stil, a iz nove Muradove kolekcije za proljeće/ljeto odabrala je crnu haljinu s čipkastim detaljima te crno-bijelu od bogato ukrašene tkanine.

'Teško je odabrati jedan trenutak na crvenom tepihu, jednu haljinu koja mi je najdraž,a jer je uvijek veliki kompliment kad slavna osoba odabere baš moju haljinu za neki događaj. U posljednjih par tjedana nekoliko slavnih ljepotica nosilo je moje kreacije, poput Jennifer Lopez koja je nosila moju haljinu za 18. Annual Hollywood Film Awards i Jennifer Aniston koja je nosila moju haljinu na Balu guvernera. Ja sam jako sretan čovjek', rekao je Murad koji je nekoliko dana kasnije odjenuo i Taylor Swift za zabavu nakon revije Victoria's Secreta.

No priznaje da postoje ljepotice koje još nije odjenuo, a silno to želi: 'Charlize Theron je na vrhu liste. Ona je jedna od najdražih mi glumica, a izgleda prekrasno u bilo čemu. Bila bi mi velika čast da moje haljine nose Hilary Swank i Jessica Chastain. Njih dvije su klasične ljepotice, sofisticirane i elegantne.'

Murad je poznat po krojevima koje ljube figuru i prekrasnim izvezenim ukrasima, ali i raskošnim vjenčanicama. Kaže kako mu je kreiranje svake haljine duboko intiman čin. 'Proces dizajniranja haljine nije samo uzbudljiv, već i jako intiman čin. To je vrijeme kad prepuštam mašti da preuzme kontrolu i kad mogu stvarati komade odjeće koji me na najbolji mogući način predstavljaju kao dizajnera i, još važnije, umjetnika. Sve je utemeljeno na metodi pokušaja i pogreške i pronalasku idealne kombinacije koja će naglasiti ljepotu svake pojedine haljine. Perfekcionist sam i uvijek provjeravam i najmanji detalj na svakoj haljini koja napušta moj studio', otkrio je Murad.

Savršenom lakoćom spojio je europsku estetiku s onom rodnog mu Bliskog istoka, a profinjeni ukrasi razrađeni do u detalje njegov su zaštitni znak. Priznaje da stotine sati zna izgubiti samo na izradu jednog jedinog detalja, bilo da je riječ o izvezenim ukrasima ili pronalasku idealnog kroja. 'Moj je stil luksuzan i ženstven. Uvijek je riječ o snažnoj silueti ukrašenoj s puno ornamenta i intrigantnim dizajnom koji će na crvenom tepihu biti magnet za poglede', rekao je Murad koji inspiraciju za svoje kreacije crpi iz rodnog Libanona.