RECEPT

Školjkice s plodovima mora

09.01.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Ovaj jednostavan recept lako možete mijenjati prema vlastitom ukusu – probajte varijantu s hrskavim zelenim povrćem i kukuruzom

Vrijeme kuhanja: 30 minuta
Vrijeme pripreme: 10 minuta

Sastojci za 4 osobe:

2 žlice maslinovog ulja
3 peteljke celera, očistiti i sitno nasjeckati
2 veća češnjaka češnjaka, očistiti iskosati
800 g pelata
¼ čajne žličice suhog mravinca
½ čajne žličice soli
Svježe mljeveni crni papar
225 g tjestenine (školjkica ili uvijenih makarona)
225 g zamrznutog kukuruza
400 g zamrznutih miješanih morskih plodova
115 g očišćenih kozica
3 žlice svježeg kosanog perina

Priprema:

Zagrijte ulje u teškoj posudi i pet minuta pirjajte celer i češnjak. Povremeno promiješajte. Dodajte rajčicu, mravinac, sol i nešto papra te zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite posudu i krčkajte 15 minuta.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, dobro ocijedite i držite na toplom.

U umak od rajčice umiješajte kukuruz, morske plodove i kozice te ponovo zakuhajte. Krčkajte pet do sedam minuta. Umiješajte tjesteninu i peršin, lagano zagrijavajte dvije do tri minute i poslužite.

Još recepata možete pronaći u knjizi Jela iz cijeloga svijeta u izdanju Mozaik knjige