OMILJENI ODABIR

Slavne trendseterice od ovih cipela ne odustaju ni usred ljeta

14.07.2023 u 10:39

Bionic
Reading

Vrući dani u godini tradicionalno su rezervirani za nošenje otvorene obuće, no u svijetu slavnih trendeserica oduvijek vrijede drukčija pravila

Mokasinke kao vrsta obuće najbolje opisuju takozvani preppy, odnosno štreberski stil odijevanja koji pet minuta slave standardno uživa u prvim tjednima rujna, na početku nove školske ili studentske godine.

  • +23
Elegantne mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ova tipična jesenska obuća, međutim, dominira modnom scenom i u danima s temperaturom iznad 30 stupnjeva. Dovoljno je baciti pogled na recentne stajlinge danas najvećih predvodnica trendova i fashionistica okupljenih na nedavno održanom Tjednu visoke mode u Parizu i zaključiti navedeno.

Ljepota mokasinki je u tome što je riječ o dovoljno jednostavnoj obući koja se u stanju prilagoditi baš svakom odjevnom komadu i ‘ukrotiti’ najženstvenije lookove.

Američka ‘it’ djevojka Hailey Bieber pokazala se velikom pobornicom ideje nošenja mokasinki u ljetnim mjesecima. Svoj omiljeni model četvrtastog potplata, s potpisom brenda Eytys Rio, nosi poput trendovskih fisherman sandala – s dodatkom bijelih čarapa i uz raznolike komade.

Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njezina bliska prijateljica i podjednako slavna trendseterica, Kendall Jenner, također ne vidi ništa sporno u nošenju mokasinki za vrijeme toplinskog vala. Verzija s potpisom brenda The Row pokazala se konstatntom u stajlinzima članice najpoznatije reality obitelji na svijetu za vrijeme nedavnog boravka u New Yorku. Njima je zaokružila nekoliko stajlinga inspiriranih modnim minimalizmom 90-ih i sveprisutnom estetikom tihog luksuza.

  • +2
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia