Dani García proslavljeni je andaluzijski chef koji je značajno utjecao na španjolsku i međunarodnu gastronomiju, spajajući namirnice iz svog dijela svijeta s tehnikama i namirnicama iz raznih nacionalnih kuhinja. Njegov madridski restoran Smoked Room debitirao je u Michelinovu vodiču s dvije zvjezdice, a nakon treće krenuo je preko granice, sa Smoked Roomom stigao je i u Dubai.
Započevši svoje kulinarsko putovanje u Ugostiteljskoj školi La Cónsula u Malagi i radeći pod vodstvom zvjezdanog chefa Martína Berasateguija, García je razvio jedinstveni stil koji, spomenuli smo, spaja andaluzijske tradicije s globalnim utjecajima. Njegov rani uspjeh došao je s Tragabuchesom, lokalom s kojim je zaradio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu, i to sa samo 24 godine. Zatim je dosegao još veće priznanje svojim restoranom Calima s dvije zvjezdice.
García je tim svojim slavnim restoranom u Marbelli 2019. godine osvojio i treću Michelinovu zvjezdicu, ali je ubrzo dospio na naslovnice novina, zatvorivši ga kako bi slijedio nove, pristupačnije koncepte objedovanja. Danas je Dani García španjolska ikona koja vodi ukupno 21 restoran diljem svijeta.
Prije tri godine predstavio je Smoked Room, revolucionarni koncept u Madridu koji je brzo privukao pozornost svih iz svijeta kulinarstva. Taj intiman i ekskluzivni doživljaj objedovanja usredotočen je na umijeće pečenja na roštilju, a dim i žar igraju ključnu ulogu u svakom jelu. Restoran ima jedinstveni degustacijski meni pod imenom Vatreni omakase, gdje je svako jelo pomno pripremljeno rabeći tehnike koje naglašavaju bogate, dimljene okuse koje daje roštilj.
U samo šest mjeseci od otvaranja Smoked Room nagrađen je s dvije Michelinove zvjezdice, izvanredno postignuće koje je istaknulo iznimnu kvalitetu i inovativnost restorana. To priznanje ne samo da je učvrstilo reputaciju Danija Garcíje kao jednog od vodećih imena globalne gastronomije, već je također istaknulo njegovu sposobnost pomicanja kulinarskih granica, a da pritom ostane vjeran svojim korijenima.
Dok je Dani García idejni tvorac Smoked Rooma, kuhinjom u Madridu znalački upravlja chef Massimiliano Della Vedove, a izvanredna usluga, koju vodi maître d' Luis Baselga, pridonosi izvanrednom doživljaju koji je zaslužio prestižnu ocjenu Michelinova vodiča.
Nastavljajući svoju međunarodnu ekspanziju, Dani García nedavno je predstavio i ispostavu Smoked Rooma u Dubaiju, te i s tim restoranom, ponovno unutar šest mjeseci od otvaranja, uknjižio Michelinovu zvjezdicu. Smješten na jednom od najprestižnijih mjesta u gradu, u mirnom vrtu St. Regis na Palm Jumeirahu, taj lokal u isto vrijeme prima najviše 14 gostiju. Smješteni u polukrugu, okrenuti prema plamenu otvorene kuhinje, posjetitelji se časte obrokom čija je bit ne samo kulinarsko otkriće, već i iznimno ukusan gurmanski doživljaj.
Dubajska iteracija Smoked Rooma spaja andaluzijski šarm sa živopisnim kulinarskim krajolikom Bliskog istoka, stvarajući doživljaj koji je istovremeno i poznat i odvažno nov. Kuhinju vodi talentirani chef Jesús Lobato, koji Garcíjinu viziju oživljava besprijekornom vještinom i kreativnošću, dok Ugo Calia upravlja restoranom dodatno učvršćujući njegov status adrese s Michelinovom zvjezdicom.
Michelinov vodič hvali Smoked Room Madrid zbog njegovog 'intimnog okruženja, u kojem je svako jelo spektakl ravnoteže i tehnike', dok Smoked Room Dubai slavi zbog 'besprijekorne izvedbe jedinstvenog i inovativnog koncepta koji kombinira andaluzijske i japanske utjecaje'.