AVLU COURTYARD

Chef Fatih Tutak širi svoj kulinarski doživljaj u dvorište, prizivajući tursku avliju

16.11.2024 u 16:33

Bionic
Reading

Istanbulski restoran TURK Fatih Tutak, jedini s prestižne dvije Michelinove zvjezdice u tom gradu, u rujnu je u sklopu lokala otvorio AVLU Welcome Courtyard, prostor za druženje i opuštanje, pružajući tako novi početak nezaboravnog doživljaja objedovanja u tom restoranu.

Inspiriran bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama Turske, dizajn AVLU-a proširuje modernu sofisticiranost restorana bezvremenskim šarmom. Odabrani dekor sadržava elegantne dodire umjetnosti i zanatski izrađenih predmeta, u skladu s cjelokupnom suvremenom estetikom interijera, spajajući čiste linije i tursko umijeće. Otvorena vatra središnja je točka dobrodošlice u AVLU-u i baca svoj topli sjaj na cijelu terasu.

'Uzbuđen sam što konačno otvaram AVLU, jer je već neko vrijeme ta ideja prisutna u mojoj mašti. Sada smo shvatili da možemo pružiti dobrodošlicu i gostoprimstvo našim gostima na originalan način, dodajući novi, drukčiji element doživljaju turskog ozračja”, rekao je pri otvorenju chef Fatih Tutak.

  • +8
Avlu Izvor: Turk / Autor: İbrahim Özbunar

Po dolasku, gostima će biti poslužen aperitiv po izboru s liste turskih vina, koktela i šampanjaca te niz novih kanapea i malih zalogaja, kao što su 60 dana odležana govedina s urfa bulgurom i TT Selection kavijarom ili dvostruko kuhana pileća juha s yuzu uljem i vermicellima, pomno spravljenim tako da ponude nagovještaj kulinarskog putovanja koje predstoji. Za one koji žele nježan konac večeri, AVLU može poslužiti i kao mjesto za dodatni niz iskušenja primjerenih nakon večere i kasnim satima.

Restoran TURK Fatih Tutak slavi raznolikost turskih namirnica jelovnicima koji duboko poštuju kulturno nasljeđe zemlje i imaju za cilj prenijeti tradiciju u budućnost. Degustacijskim menijem gosti mogu uživati ​​u oživljavanju povijesnih namirnica, poput suho odležane autohtone patke, koja se rabi u nizu jela iz Otomanskog carstva, te ponovnom osmišljavanju klasičnih jela alternativnim tehnikama, poput lokalne ulične hrane, primjerice dolme od dagnji (sočna dagnja umetnuta između dvije jestive školjke dagnji).