OBROK ZA CIJELU OBITELJ

Starinska pita sa sirom koja će vam izmamiti osmijeh na lice u ovim tmurnim i kišnim danima

15.10.2020 u 14:04

Bionic
Reading

Ova pita sa sirom bez kora bit će vaše omiljeno jelo u hladnim danima iz više razloga - brzo se priprema, jednostavna je i izuzetno ukusna. Sprema se sa pšeničnim bijelim brašnom, a najvažniji dio recepta je način na koji se slaže u pleh, jer o njemu ovisi okus pite. Zasučite rukave i pažljivo čitajte recept, a zahvalite nam kasnije!

Sastojci

  • 4 jaja
  • 300 g svježeg punomasnog mrvljenog sira
  • 1 žličica soli
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl mineralne vode
  • 2 čaše (od 2 dl) brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 1 žlica svinjske masti / biljno ulje

Priprema

1. U zdjeli umutite jaja i sol pa dodajte svježi mrvljeni sir. Ako je potrebno usitnite ga vilicom pa sve promiješajte žlicom.

2. Dodajte jogurt i mineralnu vodu i opet promiješajte.

3. Zatim dodajte brašno i pecilni prašak i ponovno sve dobro promiješajte. Trebate dobiti gustu, žućkastu i mrvičastu smjesu.

4. U pleh za pečenje stavite žlicu svinjske masti pa je otopite u pećnici. Možete koristiti i biljno ulje.

5. Zatim žlicom dodajte u pleh loptice smjese, jednu do druge, sve dok ne prekrijete dno pleha, a potom nastavite nizati slojeve. Iskoristite svu smjesu.

6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 35-40 minuta.

Pitu poslužite uz salatu po želji. U slast!