idealne za izlaske

Svestrane, udobne i glamurozne: Ovakve balerinke u trenu podižu svaki stajling

23.10.2024 u 05:59

Bionic
Reading

Modna biblija, Vogue, proglasila je balerinke sa šljokicama najpoželjnijom obućom nadolazeće blagdanske sezone. No tko kaže da ih ne možete nositi i puno prije toga?

Razigrane i glamurozne, ženstvene i zavodljive, balerinke sa šljokicama mnogima su najomiljenija obuća za zabave i večernje izlaske u kojima žele ostaviti snažan dojam.

Ovaj dizajn svojevrsni je nastavak trenda metalik obuće, popularnog proteklih godina, no riječ je o još efektnijim modelima te ih s velikim guštom nose zaljubljenice u malo ekstravagantniji stil.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Balerinke sa šljokicama za efektne stajlinge

Među prvima ih je u fokus stavila Julia Roberts početkom godine osvanuvši u 'čupavim' salonkama srebrnih niti, a kasnije smo ih vidjeli na još nekoliko slavnih ljepotica.

Da ovaj stil ima potencijala, pokazali su i luksuzni brendovi te su ih uvrstili u svoje kolekcije za proljeće-ljeto 2025. Chanel ih je dizajnirao u romantičnom stilu s crnom mašnicom, Coperni je igrao na kartu apsolutne udobnosti, a Loewe nam je predstavio elegantni model obogaćen srebrnim kamenčićima.

Nikako ne smijemo zaboraviti ni brend Alaïa, jedan od najzaslužnijih za to što je ovaj trend uopće aktualan i koji je svjetlucave balerinke učinio svojim zaštitnim znakom. Pieter Mulier dizajnirao je model s gumenim potplatom, proizveden u Italiji i inspiriran tradicionalnom japanskom obućom.

Svestrane i udobne

Njegova varijanta s kamenčićima zaludila je slavne djevojke i u trenu su rasprodane, a nosile su ih Sophia Roe, Mariacarla Boscono i Elsa Hosk, samo potvrđujući njihovu popularnost.

A osim što su udobne i neodoljivo efektne, ovakve balerinke su poprilično svestrane te ćete ih lako nositi uz traperice, duge haljine ili klasik poput crne minice.