KRALJICA STILA

Svjesna je snage mode: Kate Middleton ima dva prioriteta kad je garderoba u pitanju

03.03.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Ovoga proljeća, točno 29. travnja navršit će se 10 godina otkako je Kate Middleton izgovorila sudbonosno 'da' te ušla u kraljevsku obitelj kao supruga princa Williama. U godinama koje su uslijedile vojvotkinja od Cambridgea postala je suvremena ikona stila i nadahnuće za mnoge zaljubljenice u modu ne samo u Velikoj Britaniji

Omiljena članica britanske kraljevske obitelji redovito plijeni pozornost svojim modnim kombinacijama, a Bethan Holt, novinarka Telegrapha koja godinama prati stil Kate Middleton i autorica knjige 'Vojvotkinja od Cambridgea: Desetljeće modernog kraljevskog stila' kaže kako Kate kad je u pitanju njezina garderoba ima dva prioriteta: dobro izgledati i podupirati englesku modu i dizajn.

I sve to 39-godišnja vitka brineta, majka troje djece koja se može pohvaliti zavidnom figurom, radi sjajno.

Poznata po tzv. Kate efektu jer sve što odjene rasproda se munjevitom brzinom, Middleton je godišnje povećala zaradu britanske modne industrije za više od milijarde funti, kako se procjenjuje.

Svjesna je snage mode, kaže Holt dodajući kako je kroz modu vojvotkinja na neki način poboljšala i imidž cijele kraljevske obitelji.

'Ona je ta glamurozna osoba o kojoj ljudi žele sve znati i tako je pomogla novoj generaciji britanske kraljevske obitelji', rekla je Bethan Holt.

  • +69
Kate Middleton Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

Brzo je shvatila kako ljude zanima i što ima na sebi.

'Ona shvaća da će ako nešto nosi, na neki način zainteresirati ljude i za ono što radi. Svojim izborom odjeće Kate potiče zanimanje drugih. Tužna je istina da će ona, ako npr. posjećuje neku dobrotvornu organizaciju u novoj, lijepoj haljini potaknuti zanimanje i za tu humanitarnu akciju. Nažalost svijet tako funkcionira, a Kate je to shvatila i razumije', kaže B. Holt.

Autorica kaže kako je od svih njezinih stajlinga možda najupečatljivija njezina vjenčanica s potpisom Alexandera McQueena.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Bila je zaista sjajno dizajnirana. Bila je to bajkovita kraljevska vjenčanica i bezvremenska. Zatim bih izdvojila Kate u uskim trapericama, prugastom topu i tenisicama - to je u kraljevskom smislu revolucionarno. To je ono što svi nosimo vikendom, ali vidjeti nekoga tko će jednog dana biti kraljica, zaista je zanimljiv način da se može povezati sa običnim ljudima i stvara zaista zanimljivu točku kontrasta: jedne minute je u skinny trapericama, a kasnije je vidimo u nevjerojatnoj haljini na svečanoj večeri. Mislim da je to ono što je razlikuje od članova kraljevske obitelji koji su došli prije nje', ističe ona.

Kad ne bi bilo strogih kraljevskih pravila odijevanja, smatra Bethan Holt, Kate Middleton bi stalno nosila casual stajlinge poput onih na božićnim čestitkama.

'Ona voli udobne komade poput vunenih džempera, traperice, udobnih čizmi... Općenito voli prirodu i aktivnosti, a kad bi se trebalo svečano odjenuti nosila bi one klasične komade poput haljine od tvida s potpisom Erdema. Voli i lijepe haljine poput onih Alice Temperley, Erdema ili Emilije Wickstead. Ono što je sjajno kad je u pitanju njezin stil je to što se ne pretvara da je nešto što nije - ona to samo nadograđuje', objašnjava autorica.

Revolucija njezinog stila dogodila se 2018. godine, nakon što je rodila princa Louisa.

'Mislim da smo tad zbilja vidjeli njezini procvat samopouzdanja - kao da je odjednom i sama spoznala da će jednog dana biti kraljica te je počela nositi puno suvremenije i slobodnije kombinacije poput one kad se pojavila u upečatljivoj Gucccijevoj bluzi s ukrasnom mašnom i hlačama visokoga struka. Postala je odvažnija i hrabrija u modnim izborima, a opet vjerna sebi - djevojci iz više srednje klase u središtu kraljevske bajke', rekla je Bethan.