Svježi korijandar, čili u prahu te kumin tajna su pikantnog okusa ovog raskošnog jela
Blaga ili ljuta salsa može se kupiti u većim trgovinama ili možete koristiti gotov pikantan umak od rajčica. Kockice avokada razblažuju ljutinu šarolike kombinacije pikantnih tagliatella, tikvica i piletine.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Sastojci za četiri osobe
2 žlice maslinovog ulja
450 g pilećih prsa bez kosti, ukloniti kožicu i narezati na trakice
450 g žutih tikvica oguliti, odstraniti sjemenke i nasjeckati na ploške
1 crvena paprika, odstraniti sjemenke i nasjeckati
450 g umaka od rajčice
2 žlice svježeg kosanog korijandra
150 ml pilećeg temeljca
Po jedna čajna žličica čilija u prahu, mljevenog kumina i suhog mravinca
225 zelenih tagliatella
1 avokado, raspoloviti, izvaditi košticu, oguliti, nasjeckati na kockice i pomiješati s jednom žlicom limunovog soka
60 g krupno ribanog tvrđeg sira
listići svježeg korijandra za ukras
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi pa dodajte piletinu, tikvice te crvenu papriku. Poklopite i pirjajte osam minuta. Povremeno promiješajte. Umiješajte i umak od rajčice, korijandar, temeljac, čili u prahu, kumin i mravinca te kuhajte pet minuta uz povremeno miješanje.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu i ocijedite.
Pažljivo umiješate avokado i umak od piletine pa dodajte tagliatelle. Zagrijavajte oko dvije minute pažljivo miješajući te pretresite u zagrijanu posudu u kojoj ćete poslužiti jelo. Posipajte jelo sirom i poslužite uz zelenu salatu, s rajčicom i lukom.
Još recepata možete pronaći u knjizi 'Jela iz cijeloga svijeta' u izdanju Mozaik knjige.