Ovo je jedan od onih recepata koji kada isprobate jednom pravite iznova i iznova. Vrlo jednostavno i ukusno, ovo jelo podjednako voljet će i djeca i odrasli
Istina je da se piletinu može pripremiti na stotinu načina, a pohana piletina posebna je kategorija. Iako prolazi baš uvijek i u svakoj prilici, pileći file sada možete pripremiti i na nešto malo drugačiji način.
Dodajte malo sjeckanih pinjola i uživajte u tako posebnom okusu i teksturi.
Potrebni sastojci:
- 600 grama pilećih prsa
- 2 češnja češnjaka
- 40 grama krušnih mrvica
- 40 grama brašna
- 2 jaja
- 2 žličice pinjola
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 200 ml maslinovog ulja
- sol
- papar
Dodatno za posluživanje:
- 2 rajčice
- 1 limun
Priprema:
Pileća prsa narežite na male, tanke filete. Ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Pinjole nasjeckajte, stavite u zdjelu s krušnim mrvicama, češnjakom i peršinom te promiješajte.
U zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli. U duboki tanjur stavite brašno.
Meso posolite, popaprite, uvaljate prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje i na kraju u mješavinu krušnih mrvica, pinjola, češnjaka i peršina. Tako uvaljeno meso pecite s obje strane u tavi na jako zagrijanom ulju dok ne porumeni. Pečeno ocijedite na upijajućem, kuhinjskom papiru.
Rajčice operite i narežite na tanke ploške, a limun na kolutiće. Rasporedite pohano meso na pladanj uz narezanu rajčicu i kriške limuna.