MODNI EVERGRiNI

Tako malo vam treba: 6 bezvremenskih komada uz čiju ćete pomoć cijelu jesen biti sjajno odjeveni

26.10.2024 u 08:56

Bionic
Reading

Moda je sklona stalnim promjenama pa se uvijek iznova događa da neki trendovi zabljesnu i nestanu

No određeni komadi s pravom nose titulu neuništivih modnih klasika te nikad neće nestati s modne scene.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naravno, trendi odjeća i obuća koju svi žele nositi u ovom trenutku, poput npr. Mary Jane balerinki, barrel traperica ili slingbackica, najlakši je način da svoje odjevne kombinacije učinite modernijima, ali najbolji modni savjet ulaganje je u klasične odjevne predmete, one koji neće nestati brzinom munje sa scene.

Niz je klasičnih modnih komada čija popularnost ne blijedi, poput dobro skrojene male crne haljine, traperica koje stoje kao salivene ili elegantnih hlača uredskog tipa.

Osim toga, ovakve komade, budući da nisu podložni trendovskim mijenama, možete godinama nositi, pa je dobro uložiti u njih nešto više novca jer su najbolja modna investicija.

Komadi koje vrijedi imati u ormaru:

1. Bijela košulja

Bijela košulja klasik je koji podjednako obogaćuje ljetnu, ali i jesensku garderobu. Dobro izgleda ispod džempera i/ili sakoa, ali i sama uz traperice ili suknju. Elegantno utaknuta, djeluje sofisticirano i chic, a nosite li je preko tajica ili traperica, omogućuje vam i ležernije stajlinge. Mogućnosti njezina kombiniranja gotovo su beskrajne.

2. Traperice ravnih nogavica

Iako su traperice širokih nogavica ili baggy stila najpoželjnije ove jeseni, ako tražite vječniji model, one ravnih nogavica dobar su izbor. Birajte klasične nijanse, poput npr. srednje plave i naravno bez previše trendi detalja, baš onako kako to rade francuske modne ikone Jeanne Damas i Camille Charriere.

efortless chic

Tako nosivo i elegantno: Poželjet ćete nositi svaki komad iz nove kolekcije Max Mare

Pogledaj galeriju

3. Kožna suknja

I dok su hlače od tkanine kožnog izgleda (ili od kože) trend već godinama, njihova 'rođakinja' kožna suknja još uvijek je pomalo podcijenjena. Ovakvi odjevni predmeti, osobito uvijek poželjne midi dužine, vrlo su elegantni i jednako svestrani, što smo mogli vidjeti i na modno osviještenim damama na nedavno održanim tjednima mode. Ako volite istaknuti struk, posebno su poželjne suknje na preklop s visokim strukom jer stvaraju atraktivnu siluetu pješčanog sata, a zahvaljujući prorezu sprijeda puštaju noge da malo zablistaju. Kad zahladi, kombinirajte ih visokim čizmama, must have trendom i ove sezone.

ZAGREBAČKI STREET STYLE

Jesen je nezamisliva bez hit čizama koje obožavaju i domaće trendseterice

Pogledaj galeriju

4. Baloner

Karakteristika balonera da se uspješno prilagođava svim stilovima gotovo je jedinstvena u modnom svijetu, baš kao i njegova specifična karakteristika da i najjednostavnije kombinacije učini da izgledaju totalno chic. Ako odaberete klasike u nijansama poput bež, boje duhana, maslinastozelene, sive, crne ili tamnoplave, mirni ste cijelu jesen, a zasigurno će vam dobro doći i u sljedećim sezonama.

tjedan mode u milanu

Ovo će biti najveći trendovi ove jeseni: Voljet ćete ih jer ih je lako kombinirati

Pogledaj galeriju

5. Čizme do koljena

Čizme su ionako nezaobilazne u nadolazećem periodu, ali čini se da će jesen i zima 2024./2005. biti potpuno u znaku onih do koljena. Bilo da se radi o modelima s malom kitten petom ili ravnim čizmama s debelim potplatom - sve dok sežu do koljena, nisu samo nevjerojatno chic, već su i pametna stilska investicija zbog koje vrijedi malo dublje zagrepsti u novčanik jer će vam dugo služiti.

6. Oversized džemper

Predimenzionirani crni ili sivi džemper, po mogućnosti načinjen od luksuznih tkanina poput kašmira, vune i mohera, uvijek je dobra investicija i temelj svakog dobrog jesenskog outfita. Možete ga nositi u kombinaciji s npr. suknjom od satena i visokim čizmama, a u onim najhladnijim danima, kada vam je potrebno nekoliko slojeva, nosite ga u šarmantnoj preppy varijanti preko bijele košulje.