UDOBNE I CHIC

Zara ima tri modela hit mokasinki za kojima ćete se pomamiti - i to s razlogom

25.09.2024 u 10:16

Bionic
Reading

I ove sezone, prije nego li čizme u svim svojim oblicima zavladaju street styleom, gradskim ulicama dominiraju mokasinke. A Zara na svojim policama krije tri fantastična modela koja odolijevaju trendovima. Ove modele nosit će svi, a posebice će zapeti za oko zrelijim damama koje prije svega cijene klasiku, ali s odmakom

Mokasinke su prošle dug put od svog nastanka pa do trenutka kada su postale jedan od najlegendarnijih komada obuće. Tridesetih godina prošlog stoljeća ovaj model cipela stekao je veliku popularnost zahvaljujući brendu GH Bass i njegovom modelu 'Weejun', poznatom po prepoznatljivoj eleganciji i funkcionalnosti.

Kasnije, u 50-ima i 60-ima, ove jednostavne, uglađene cipele postale su simbol 'preppy' estetike u Sjedinjenim Državama, a prihvatili su ih studenti, intelektualci i umjetnici. Ubrzo su postale nezaobilazan dio podjednako muške i ženske garderobe.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Nakon pada popularnosti loaferice nisu nikada nestale iz outfita i ormara posljednjih su sezona doživjele veliku renesansu. Moda je pronašla nove načine za reinterpretaciju ove klasične obuće, dodajući joj inovativne detalje koji su je pretvorili u jedan od ključnih modnih komada. Danas su mokasinke iznova osmišljene s platformama, metalnim kopčama i odvažnim printovima koji su ih odveli iz svijeta elegantnih klasika u urbanije trendove.

Tri različite i trendi Zara mokasinke

A vječne mokasinke nisu zaobišle ni popularni high street brend Zaru na čijim se policama kriju različiti modeli pogodni za baš svaki stil. A ova tri modela obožavat će zrelije dame.

Crne, klasične mokasinke s odmakom

Zara crne kožne mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Od modela s platformom ili onog s detaljima u obliku kopče, Zara u svojim prijedlozima miješa tradicionalni dizajn mokasina s debelim i povišenim potplatom, stvarajući kontrast između klasičnog i modernog.

Ravna kožne mokasinke s detaljem remena na prednjoj strani te zaobljenim vrhom savršeno su rješenje za poslovne i elegantne prilike, a kao stvorene su za nošenje uz hlače širih nogavica.

Leopard mokasinke

Zara mokasinke s leopard uzorkom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tu je još jedan originalan model ukrašen upečatljivim printom – zavodljivim leopardom koji se vraća iz godine u godinu i nastavlja biti sinonim za odvažnost i osobnost. Ove su cipele savršene za monokromatske kombinacije kojima će upečatljive mokasinke dodati poseban štih.

Bordo mokasinke

  • +2
Zara bordo mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

I na samom kraju tu su bordo mokasinke, model u hit boji sa završnim slojem od lakirane kože: klasične, ali opet tako trendi. Ravan model s lakom završnom obradom kao stvoren je za dnevnu eleganciju, od suknji pa sve do krojenih hlača.

Po pitanju mokasinki dobro je znati da se ključ za uključivanje mokasinki u ovosezonske stajlinge krije u kombiniranju s odjećom koja uravnotežuje njihovu estetiku. Mokasinke s platformom, primjerice, savršeno idu uz uske hlače, midi suknje ili haljine jednostavnih linija. S druge strane, mokasinke s printom mogu biti zabavan dodatak neutralnijim outfitima, poput ravnih traperica i bijele bluze, ili se možete poigrati s drugim odvažnim komadima u maksimalističkim lookovima.

  • +15
Mokasine Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / - / Shutterstock Editorial / Profimedia/Canva