JEDNOSTAVAN RECEPT

Tjesteninu ne morate nužno kuhati; ovaj način pripreme sigurno će vam se svidjeti

01.12.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Zaista ne poznajemo nikog tko ne voli tjesteninu! Ovoj je slasnoj namirnici zaista teško odoljeti, a pogotovo kad je pripremite na omiljeni način. Iako je većina navikla tjesteninu skuhati u kipućoj vodi, postoji još jedan način da je pripremite jednostavno i lako - u pećnici

Ono što je važno imati na umu prilikom ovog načina pripreme tjestenine jest da, kada sirovu tjesteninu dodajte u posudu za pečenje, obavezno joj morate osigurati dovoljno tekućine u kojoj će se ona kuhati. Ukoliko u posudi nema dovoljno tekućine, tjestenina neće imati što popiti te će ostati tvrda.

Na ovaj način možete pripremiti razna jela s tjesteninom, baš kao što radite slasne lazanje. Neki vole umiješati tjesteninu u smjesu sira, vrhnja i mlijeka i pripremiti makarone sa sirom, dok se drugi radije odlučuju za nešto zdraviju i manje kaloričniju alternativu sa šalšom.

Jedan takav jednostavan recept naš je prijedlog za današnji ručak. Oko pripreme ovog recepta nećete imati puno posla, a prljavog posuđa gotovo da i neće biti.

Zapečene tagliatelle sa šalšom i mozzarellom

Sastojci

  • 200 g tjestenine (tagliatelle)
  • 600-700 g zdrobljene rajčice (možete koristiti i konzerviranu sjeckanu rajčicu)
  • 1 deblja kriška mekog sira ili nekoliko kriški mozzarelle
  • Parmezan
  • 1 glavica luka
  • Svježi bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Sol
  • Papar

Priprema

1. Nasjeckajte luk na sitne kockice i kratko popržite na malo ulja. Zatim dodajte šalšu ili skašenu rajčicu, začinite sa solju, paprom i češnjakom u prahu, poklopite i pustite da se krčka na vatri 15-ak minuta.

2. Kada je šalša gotova, pripremite posudu za pečenje i na dno ulijte malo šalše pa posložite klupka tagliatella.

3. Na vrh tagliatella dodajte nekoliko kockica mekog sira (ili kriške mozzarelle). Tagliatelle prelijte ostatkom šalše tako da su u potpunosti prekrivene, a po vrhu posipajte parmezan.

4. Posudu prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

5. Izvadite porciju tagliatella na tanjur, prelijte ih šalšom u kojoj su se kuhala i posipajte ih svježim bosiljkom.

U slast!

Ukoliko vas zanima jedan ovakav sličan recept za zapečenu tjesteninu s jogurtom i špinatom, kliknite OVDJE.