Doista su rijetki oni koji ne vole ukusne i slasne muffine, a oni dolaze u bezbroj varijanti - s čokoladom, bananom, bobičastim voćem...
Ima li što ljepše od svježih, pahuljastih, mirisnih muffina?
Savršeni su za doručak ili užinu, a njihova priprema nije teška.
Što kažete na varijantu s jabukama, smeđim šećerom i maslinovim uljem? Omiljeno jesensko voće daje divnu sočnost tijestu, a rezultat je izvrstan okus koji će podjednako obožavati mali ili veliki.
Sastojci:
12 žlica pšeničnog brašna
6 žlica smeđeg šećera
5 žlica maslinovog ulja
3 jaja
malo mlijeka
veća jabuka
vrećica praška za pecivo
korica limuna
šećer u prahu
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete jednolično tijesto. Jabuku ogulite, nasjeckajte i dodajte u tijesto. Dodajte potom naribanu limunovu koricu i ponovno promiješajte.
Napunite kalupe za muffine do otprilike 3/4 visine.
Stavite ih u pećnicu oko 20 minuta na srednju vatri. Pažljivo ih izvadite, ohladite, pospite šećerom u prahu i to je to. I dobar tek!