RECEPTI ČITATELJA

Torta od sira koja se topi u ustima

23.05.2013 u 14:59

Bionic
Reading

Slasna torta od sira s hrskavom podlogom idealna je za svaku priliku, a ovaj je recept lagan i jednostavan

Sastojci za podlogu:

125 g maslaca
205 g petit keksa
3 žlice šećera

Krema od sira:

pola kg svježeg sira
6 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
sok od pola limuna
4 jaja

Krema od vrhnja:

400 ml kiselog vrhnja
2 vrećice vanilin šećera
3 žlice šećera

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Za podlogu

Sameljite keks (može u multipraktiku), dodajte mu šećer i rastopljeni maslac (maslac rastopite na laganoj vatri), pomiješajte sve zajedno i utisnite u kalup promjera 26 cm.

Pecite pet minuta na 200°C. Ispod kalupa stavite pleh jer maslac iz podloge ponekad malo procuri.

Krema od sira

Prije nego što počnete raditi podlogu, odvojite žumanjke od bjelanjaka da možete što prije složiti kremu. Ona se mora staviti na podlogu čim bude pečena.

Od bjelanjaka složite čvrsti snijeg pa dodajte šećer i vanili šećer te na kraju žumanjke. Zatim dodajte sir, limunov sok i opet kratko promiješajte.

Izvadite podlogu iz pećnice, a temperaturu smanjite na 170°C . Kremu izlijte na podlogu i vratite sve u pećnicu još 20 min.

Kad je torta skoro pečena, pomiješajte vrhnje i šećer. Nakon što se pekla 20 minuta, izvadite tortu iz pećnice i polagano namažite kremu od vrhnja te vratite sve u isključenu pećnicu još pet minuta. Poslije možete tortu ukrasiti voćem po želji.

Recept za slasnu tortu od sira poslala nam je čitateljica Suzana Sainović iz Koprivnice

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju salatu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Ovaj se put traže recepti s tjesteninom. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala.