OPTIČKE VARKE

Trikovi koje žene koriste da bi izgledale mršavije

14.02.2013 u 07:52

Bionic
Reading

Nosite velike torbe, lažni ten, ogromne sunčane naočale i zadržavajte dah! Proučite trikove koje žene koriste da bi izgledale mršavije

Kad je riječ o vitkoj liniji, čini se da su neke žene spremne učiniti sve kako bi izgledale mršavije - osim dijete. Dvije trećine žena misli da bi trebale izgubiti koji kilogram, ali za dijetu nemaju vremena niti volje, pokazalo je istraživanje koje prenosi Mail Online.

Umjesto toga, koristit će trikove poput nošenja crne odjeće, nanošenja lažnog tena i ogromne torbe. Ipak, najpopularniji trik je nošenje donjeg rublja poput Spanxa koje funkcionira kao steznik. Visoke potpetice dodat će centimetre, a velike sunčane naočale dati dojam da je im je lice manje, pokazala je anketa provedena na uzorku od 2.000 žena.

Duge majice i jakne koje pokrivaju neugodne naslage, veliki remeni i hlače visoka struka također su u arsenalu trikova pomoću kojih ženska figura može izgledati tanja. Gotovo 90 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju izjavilo je da se često služi takvim trikovima.

Četiri od deset dama priznalo je da viške nezgodno raspoređenih kilograma kontroliraju donjim rubljem, a isti je broj izjavio da radije koristi stilske trikove nego da ulaže dragocjeno vrijeme na najnoviju dijetu. Čak 11 posto žena koristi jaki make-up kako bi odvratile pozornost od svog tijela.

Među manje konvencionalne trikove spada i nošenje postavljenih grudnjaka koji daje iluziju velikih grudi i uskog struka, uvlačenje trbuha i uspravan stav. 39 posto žena izjavilo je da voli nositi odjeću koja im ističe obline, ali 31 posto ih je sklono širokoj odjeći koja skriva tijelo. 27 posto žena kupuje premalene haljine samo kako bi mogle reći da su uspjele uči u neki konfekcijski broj. Srećom, dvije trećine žena smatra da je investicija u pretijesnu odjeću besmislena.

Evo, popisa najčešćih trikova:

- nošenje donjeg rublja - steznika
- crna odjeća
- duge jakne ili veste koje prikrivaju trbuh i stražnjicu
- visoke potpetice
- uvlačenje trbuha
- uspravan stav
- podstavljeni grudnjak pomoću kojeg grudi izgledaju veće, a struk tanji
- nošenje širokog gornjeg dijela
- nošenje pruga kojima se izdužuje figura
- gladovanje na dan kad želi izgledati vitko
- lažni ten
- široki remen
- hlače visoka struka
- velika torba
- tajice
- druženje s prijateljima koji su deblji
- punđa ili konjski rep
- jak make-up koji se skreće pozornost s lica na tijelo
-nošenje ogromnih sunčanih naočale kako bi lice izgledalo sitnije