STREET STYLE POTVRDA

U prvim danima jeseni ovaj komad dominirat će modnom scenom

07.08.2024 u 19:29

Bionic
Reading

U danskoj prijestolnici počelo je novo izdanje Tjedna mode, a izdanja street style zvijezdi i ovoga puta su veliki indikator trendova koji dolaze

Već u prvim danima Tjedna mode u Kopenhagenu, jedan odjevni komad pokazao se ključnim u stajlinzima street style zvijezdi.

Riječ je o predimenzioniranom sakou ukrašenim pinstripes uzorkom, a koji pretendira postati hit komadom u prvim danima jeseni.

Oduvijek povezivan s poitikom i novcem, pinstripes uzorak u žensku modu ušuljao se onoga trenutka kada su žene zasjele na rukovodeće pozicije i funkcije s visokom odgovornošću, a u vremenima kada modnom scenom uvjerljivo dominiraju trendovi iz 90-ih i s početka milenija, već nekoliko sezona itekako je poželjan.

Hit uzorak iz 90-ih najpoželjniji je na sakou

Gotovo da ne postoji komad koji nije doživio pinstripes tretman od strane renomiranih dizajnerskih brendova i popularnih high street brendova, no i dalje je najpopularniji u formi sakoa.

Osim street style zvijezdi okupljenih u Kopenhagenu, navedeno potvrđuju i dame iz svijeta slavnih.

  • +3
Brie Larson u Veneciji Izvor: Profimedia / Autor: COBRA TEAM / BACKGRID / BACKGRID UK / PROFIMEDIA

Ovog ljeta, na modnoj reviji brenda Max Mara u Veneciji, američka glumica Brie Larson u potpunosti je dominirala u pinstripes uzorku, a nije mu odoljela ni španjolska kraljica Letizia.

Tamni pinstripes sako ne poznaje vrijeme ni trendove te se može nositi u svečanijim prilikama ili casual kombinacijama i uvijek ostavlja upečatljiv dojam.

Španjolski kraljevski par sa ukrajinskim predsjednikom Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia

Ako je crni sako s uzorkom pinstripes simbol klasične elegancije, u svijetlim nijansama predstavlja laganu i trendi opciju sa svježim i profinjenim šarmom, a uoči jesenske sezone već su prisutni na policama omiljenih high street brendova.