Tko kaže da je kajgana dosadno jelo? Pripremljena na ovakav način predstavlja savršen obrok kad ne znate što biste pripremali ili ste u stisci s vremenom
Osmišljavanje dnevnih menija zna biti zamorno, a kad ponestane inspiracije za obroke, zašto ne biste pripremili ovo preukusno jelo za koje vam neće trebati puno vremena niti posebne kulinarske vještine?
Omlet ili kajgana mogu biti poprilično dosadni ako ih pripremimo na klasičan način, začinjene sa solju i paprom. No, ako dodamo malo povrća, dobivamo ukusano i vrlo zdravo jelo.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 250 g crvene paprike
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 jaja
- 1 žlica ribanog sira
- sol, papar
- 1 žličica nasjeckanog vlasca
Priprema:
Operite tikvice i narežite ih na male kockice. Paprike prepolovite, očistite od sjemenki, operite i također narežite na kockice. U tavi zagrijte ulje i pržite povrće oko 5 minuta. Dobro ocijedite i staviti sa strane.
U međuvremenu, u zdjeli razmutite jaja s ribanim sirom. Dodajte pirjano povrće i posolite.
U velikoj tavi zagrijte malo ulja i dodajte smjesu neprestano miješajući na laganoj vatri jer ćemo u protivnom dobiti konzistentnu masu poput omleta.
Poslužite dok je vruće i ukrasite s nasjeckanim vlascem. Dobar tek!