Ako volite varijante popularnih cheescake torti, obožavat ćete i ovu koja se priprema s osvježavajućom narančom i mascarponeom
Ova divna torta nije komplicirana za pripremiti i osvaja svojim bogatim okusom.
Sastojci:
Za bazu:
- 500 g keksa s maslacem
- 200 g maslaca
Nadjev:
- 10 listova želatine
- 600 ml vrhnja
- naribana korica dvije naranče
- 800 g mascarponea
- 150 ml soka od naranče
- 250 g šećera
Za ukrasni sloj na vrhu:
- 2 lista želatine
- 220 ml soka od naranče
- 50 ml vode
- 80 g smeđeg šećera
- pola naranče za ukras
Priprema:
Za bazu u sjeckalici usitnite kekse dok ne dobijete krupnije komadiće. Pomiješajte s maslacem sobne temperature i stavite smjesu na podlogu odvojivog kalupa promjera oko 16 cm malo pritiskajući. Stavite ga zatim u hladnjak.
Pripremite želatinu u hladnoj vodi. Umutite vrhnje, dodajte narančinu koru i mascarpone sir pazeći da se previše ne spusti.
U loncu zagrijte sok sa šećerom na srednjoj vatri pa zatim dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Umiješajte ga u prethodnu smjesu i izlijte u kalup na podlozi od keksa. Ostavite 5 ili 6 sati u hladnjaku.
Za ukrasni sloj na vrhu:
Pripremite želatinu u hladnoj vodi. U međuvremenu pomiješajte ostale sastojke u loncu na srednjoj vatri, dodajte želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Prelijte preko nadjeva i stavite u hladnjak.
Kad je gotovo, tortu ukrasite s kriškama naranče. I u slast!