Aromatična, sočna i tako mirisna torta koja se priprema u samo jednoj zdjeli vrlo je prikladna za ovu još uvijek hladnu sezonu. Za pripremu je potrebno manje od deset minuta, što je čini savršenim desertom za utaživanjem želje za slatkim
Malo šećera, brašna, svega 3 jaja te dodatak mlaćenice i ulja i pred vama, u svega nekoliko minuta bit će slasna torta od lješnjaka s predivnom aromom naranče. Tako jednostavno, ukusno i božanstvenog mirisa – ovaj recept prava je šteta propustiti.
Potrebni sastojci:
- 150 grama šećera
- 50 grama muscovado šećera
- 3 srednja jaja
- 100 ml mlaćenice
- 100 ml biljnog ulja (1/4 šalice + 3 žlice)
- 100 g brašna
- 200 g mljevenih lješnjaka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 1 žlica svježe narančine korice
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano namastite i pobrašnite stranice okruglog kalupa za torte promjera 23 cm te ga obložite papirom za pečenje.
U zdjelu za miksanje stavite jaja i šećer, a zatim miksajte oko 2-3 minute na srednjoj brzini.
Smanjite mikser na najmanju brzinu te jajima i šećeru dodajte ulje i mlaćenicu. Polako i strpljivo miksajte kako bi se smjesa spojila.
Dodajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, sol i koricu naranče te miješajte na laganoj brzini dok se sve ne sjedini.
Pecite 40-45 minuta, dok čačkalica ubodena u sredini torte ne izađe suha.
Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu i još malo narančine korice. Najbolje je poslužiti sa nezaslađenim šlagom i malo marmelade od naranče.