'Punjenje mrkve' u posljednje su vrijeme viralan hit, a verzija je zaista mnogo; od lisnatog tijesta u obliku stošca (tj. 'mrkve') punjenih kravljim sirom do punjenih paprika simpatičnih zelenih ukrasa
Jaja, šunka, sezonsko povrće, kruh i uvijek nezaobilazna francuska salata tradicionalna su postava stola za obiteljski doručak na Uskrs. No, postoji jedna delikatesa koja u trenu postaje pravi hit, a ujedno je i zdrava.
Možda ste i sami u proteklim tjednima naišli na neki od simpatičnih recepata za 'punjene mrkve', koje su odličan dodatak doručku ili, pak, predjelo za ručak ili večeru, a mi smo pronašli jednu od najefektnijih i najbrže gotovih.
S obzirom na to da je za Uskrs ionako pregršt posla oko pripreme brojnih delikatesa, donosimo recept za najjednostavniju verziju hit 'punjenih mrkvi' - paprike punjene krem sirom.
Sastojci:
- 5 malih paprika (idealno u narančastim tonovima)
- 200 g krem sira 1/4 šalice sjeckanih maslina (ili šunke)
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 sjeckanog kopra
- Sok polovice limuna
- Malo soli i papra
- Lišće kopra za ukras
Priprema:
U zdjeli pomiješajte krem sir, masline (ili komadiće šunke), peršin, kopar, limunov sok, sol i papar.Kušajte i prilagodite bilo koji sastojak po želji.
Zatim mini paprike prerežite na pola i izvadite im jezgru i sjemenke.
Svaku plošku paprike napunite mješavinom krem sira. Na kraju na svaku papriku stavite stručak kopra kako bi izgledale poput mrkve. Dobar tek!