Piletina punjena topivim sirom i špinatom gotova je za manje od pola sata, a sve će oduševiti okusom i atraktivnim izgledom
Obroci pripremljeni za vikend nerijetko su pomno osmišljeni i posebni, pripremljeni u znatno povoljnijim uvjetima od onih koje imate za kuhanje tijekom tjedna. No, samo zašto imate više energije i vremena na raspolaganju, ne znači da morate provesti sate i sate u pripremi kompliciranog jela.
Naime, slastan i neodoljivo ukusan ručak možete skuhati i za manje od pola sata. Ako se pitate kakvo je to jelo toliko brzo gotovo, a dostojno čak i nedjeljnog ručka, odgovor je - piletina punjena kremastim sirom i špinatom!
Osim što je spoj ovih namirnica iznimno dobrog okusa te dolazi s pravim bogatstvom proteina i željeza, uz to je i efektnog izgleda koji će garantirano oduševiti sve za stolom.
Sastojci:
- 1 paket smrznutog nasjeckanog špinata, odmrznutog i ocijeđenog
- 1 šalica naribanog topivog sira
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 2 žličice naribane korice limuna
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica soli
- 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 4 većih pilećih prsa bez kostiju i kože
- 1/4 žličice mljevenog papra
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka, plus kriške za posluživanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte špinat, sir, peršin, koricu limuna, češnjak u prahu, luk u prahu, 1/2 žličice soli i muškatni oraščić u srednjoj posudi dok se smjesa ne sjedini.
Debele komade prsa izrežite samo s jedne strane, posolite i popaprite pa napunite sa smjesom te otvoreni kraj zatvorite čačkalicom.
Zagrijte ulje u tavi te pržite punjenu piletinu oko 4 minute sa svake strane, dok ne porumeni. Oprezno je okrećite kako se smjesa ne bi izlila.
Potom prebacite u pleh za pečenje i pecite oko 18 minuta. Servirajte tako što ćete svaki komad poprečno prerezati, kako bi se vidjelo atraktivno punjenje.