DOBRODOŠLO OSVJEŽENJE

Unesite dašak glamura: Šljokičaste hlače pristaju damama svake dobi, a evo kako ih možete nositi

03.01.2022 u 13:03

Bionic
Reading

Šljokičastu odjeću obično nosimo kad se radi o nekim svečanim prigodama, no to nepisano modno pravilo više ne vrijedi

Premda komade ukrašene šljokicama obično nosimo ako se radi o nekim večernjim prigodama, stilisti poručuju kako to pravilo možemo slobodno zaboraviti.

I što je najbolje od svega je to da svjetlucavi komadi poput šljokica ili lamea pristaju svima bez obzira imate li 20 ili 50, naravno ako se dobro stiliziraju.

Ukoliko dvojite jesu li prikladne i za dame zrelije dobi, donosimo nekoliko korisnih savjeta.

Prije svega, riječ je o statement tkanini koja dominira svakim stajlingom pa se ovakva odjeća mora kombinirati vrlo pažljivo s jednostavnijim komadima kako bi se postigla ravnoteža.

To najbolje pokazuju i genijalni stajlinzi slavnih pedeset plus dama poput Sandre Bullock, Stelle McCartney, poznate influencerice Pilar De Arce...

  • +6
Sandra Bullock Izvor: Profimedia / Autor: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Pilar De Arce, poznata španjolska influencerica, nedavno je sjajno iskombinirala udobni top od pletiva sa šljokičastom suknjom što je uvijek efektan spoj, dok su se Sandra i Stella odlučile za kombinezon, odnosno hlače od šljokičaste tkanine i stajlinge upotpunile klasičnim sakoom.

Dobar savjet je da se prilikom izbora hlača radije odlučite za trenutačno vrlo popularni palazzo model, lepršav i laskav, a slobodno ovakve hlače spojite s nečim 'konzervativnijim' poput bijele košulje, crnog sakoa...

Ovakve šire modele hlača možete nositi i s trendi tenisicama ili čizmama robusnog dizajna - udobno i cool.

Ako ipak niste još spremni za šljokičaste hlače, nećete pogriješiti niti ako se odlučite za spoj svjetlucavog topa i širokih hlača klasičnog, 'uredskog' stila jer riječ je o trendu koji ćemo itekako viđati u mjesecima koji su pred nama. I odvažite se, šljokice nisu bile nikad više poželjne.