omiljen izbor

Uz njih ne možete pogriješiti: Niti jedan model cipela nije tako chic kao ovaj koji će vladati u narednim mjesecima

07.01.2023 u 07:34

Bionic
Reading

Popularizirane Netflixovom serijom 'Bridgerton', cipele Mary Jane nastavljaju svoj modni uspon i postavljaju se kao jedan od jakih trendova u sezoni pred nama

Danas ga volimo zbog njegove minimalističke estetike i preppy privlačnosti, no možda ne znate da se omiljeni model Mary Jane pojavio u 19. stoljeću.

U sezoni pred nama njegova popularnost ponovno se kreće uzlaznom putanjom, što dokazuju i modeli predstavljeni na revijama za proljeće i ljeto 2023.

Ovaj bazni model cipela, ukrašen remenčićem koji pokriva rist, u svojoj jednostavnosti je izrazito efektan i praktičan. Odiše zavodljivim retro šarmom te se nameće kao jedan od snažnih trendova sezone.

Mary Jane Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Omiljeni dodatak svake trendi garderobe nosiv je jednako lako uz dnevne, kao i uz večernje stajlinge. U osnovi ovaj model dolazi za zaobljenim vrhom i stabilnom četvrtastom petom.

No novije kolekcije predstavljaju unaprijeđene verzije u vidu ravnih balerinki s jednim ili čak tri remenčića preko rista ili pak šljokičastih i lakiranih modela.

Ponekad ih nalazimo u preppy stilu, poveznim s tartan hlačama i prošivenom jaknom, kako to vidi Blanca Miró, ponekad u neogrunge izričaju s potpisom Nodaleta, u duhu devedesetih, kako to nosi Dua Lipa, ili kao čisto blještavilo u dizajnu brenda Miu Miu. Modne kuće redom daju vrijedne lekcije stila koje ćemo s radošću usvojiti.