Dobrih savjeta u kuhinji nikad dosta, a ove bi svakako trebali znati
Kada izvadite tortu ili kolač iz pećnice ostavite kalup za pečenje na navlaženoj krpi nekoliko minuta. Tada ćete bez poteškoća izvaditi biskvit koji se neće raspasti ili zalijepiti za rubove.
Varivu koje se lagano krčka dodajte svježi sok jednog limuna. On će spojiti sve suptilne okuse koje ste dali varivu u jednu aromatičnu cjelinu.
Prije nego mikserom razradite omekšali maslac i šećer u zdjelu ulijte vruću vodu. Ostavite ju u zdjeli minutu-dvije, izlijte, a zatim obrišite zdjelu. Ubacite maslac i šećer koji će se lakše i brže povezati.
Kada blanširate zeleno povrće (zapamtite, dovoljno je svega nekoliko minuta), isperite ga hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja i zadržala zelena boja klorofila u povrću.
Niste sigurni jesu li jaja svježa ili neuporabljiva? Uronite jedno jaje u čašu vode. Ako potone - dobro je. Ako ostane plutati - pokvareno je!
Ako su vaše mrkve, celer i rotkvice izgubili hrskavost i postali mekani, uronite ih u ledenu vodu u koju ste dodali krišku sirovog krumpira. Povrće će odjednom oživjeti i biti svježe.
Više o ovoj temi možete pronaći na rdinacija.hr.